Saturday , August 6 2022

Ion Lungu recomandă purtarea măștii, dar nu crede că se vor impune restricții la festivalul medieval

În mod tradițional, Primăria Suceava este unul din principalii finanțatori ai festivalului medieval care se dorește a fi, în acest an, peste nivelul record din 2019. Iar în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, au fost reluate discuțiile cu privire la măsurile care ar putea afecta programul festivalului de artă medievală. În conferința de presă de miercuri, primarul Ion Lungu a fost întrebat cu privire la această situație.

Totuși, în opinia primarului Ion Lungu, restricțiile socio-economice nu au șanse mari de a fi impuse – edilul făcând însă trimitere la deciziile care vor aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. „Vom vedea cum evaluează lucrurile până atunci. Părerea mea este că e prea aproape să se întâmple ceva (semnificativ – n.r.) în zece zile (cât a rămas până la începerea festivalului – n.r.). Nu știu dacă se vor lua măsuri speciale, dar în măsura în care rata de pozitivare va crește la nivel de județ, la nivel de municipiu, se va reveni din nou la măsuri restrictive … Hai să nu panicăm lumea! Să nu anticipăm! Măsurile astea se iau în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și, în măsura în care se va întâmpla ceva, vor fi stabilite acolo”, a spus Ion Lungu, cu referire la eventuale restricții care să coincide cu perioada în care se desfășoară festivalul medieval.

În aceeași conferința de presă de miercuri, edilul a pledat pentru un obicei la care sucevenii au renunțat: purtarea măștii în spații publice. „Să purtăm măști, cu de la noi putere. Să nu așteptăm să vină legislația. Să prevenim, să preîntâmpinăm pentru că asta este realitatea. Aflu și eu din multe surse că a început să crească numărul cazurilor de îmbolnăviri Covid. Partea bună este că nu sunt atât de agresive, nu afectează atât de tare persoanele vaccinate”, a spus primarul. De asemenea, primarul Sucevei a făcut referire la așteptarea unui nou vaccin anti-COVID, mai bun decât cele de până acum și a spus că se va vaccina și cu a patra doză. (D. P.)

Vezi si

153 de cazuri noi de COVID în județul Suceava și 161 de bolnavi spitalizați

În ultimele 24 de ore, în județul Suceava au fost raportate 153 de cazuri de …

Leave a Reply

Your email address will not be published.