Thursday , March 30 2023

Ion Lungu: Proiectul de 55,8 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare în zona Burdujeni a fost depus la Ministerul Energiei

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat, miercuri, că a fost depus la Ministerul Energiei proiectul pentru “Reabilitarea sistemului de transport și distribuție energie termica in municipiul Suceava”, pe Programul -Cheie 5: Cogenerare de înaltă eficiență și Modernizarea rețelelor de termoficare.

Proiectul se referă la reabilitarea sistemului de termoficare din zona Burdujeni și prevede reabilitarea a 9,725 km traseu (19,46 km conducte) din rețelele termice primare, 12,960 km traseu (51,792 conducte) retele termice secundare, precum și reabilitarea a 9 puncte termice.

Conform primarului Lungu, durata de realizare a proiectului este 29 luni, din care 5 luni pentru proiectare si 24 de luni execuție.
Valoarea totală a proiectului este de 55.869.264,63 euro (inclusiv TVA).

Principalele obiective ale acestui proiect sunt reducerea pierderilor in retele termice de transport si a punctelor termice, precum și reducerea gazelor cu efect de seră.
”Pregătim al doilea proiect pentru reabilitarea punctelor termice și rețelelor de transport-distributie din zona centrală și din cartierele George Enescu si Obcini”, a mai anunțat primarul Ion Lungu. (O.S.)

Citiți AICI mai multe detalii despre cele două mari proiecte de reabilitare a termoficării  din Suceava.

Vezi si

Pe 2 aprilie, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, clădirea Primăriei Suceava va fi iluminată în albastru

Studenți ai specializării Asistență Socială, anul II, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) care își …