Wednesday , October 4 2023

Ion Lungu: Primăria va comanda expertize tehnice în vederea consolidării versantului Zamca

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că Inspectoratul Judetean in Construcții, în  urma Hotarârii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta  privind riscul de alunecari de teren in Zona Zamca, a dispus Primariei  luarea mai multor măsuri.

Astfel, Primăria va trebui să efectueze în  regim de urgență o expertiză tehnică  (“Rezistenta mecanica si stabilitate”), cu foraje de minimum 20 m,  între cantina si terenul de sport din curtea Liceului Filadelfia.

De asemenea, Primăria va trebui să realizeze un  studiu aprofundat pentru tot versantul și să stabilească  solutii de consolidare locale. Totodată, la constructiile cu regim de înălțime mai mare de P+2E,amplasate pe versant, se impune un sistem de fundare indirecta pe piloți forati.


Lucrările de excavatii care urmează sa se realizeze pe versanti se vor  executa in baza unui proiect geotehnic, verificat prin expertiza tehnică (la cerința fundamentala “Rezistenta mecanica si stabilitate”).

”Municipalitatea se va conforma cerintelor impuse de Inspectia de Stat in Constructii si vom comanda experizele recomandate”, a declarat primarul Ion Lungu. (O.S.)

Vezi si

Motorina s-a scumpit din nou, prețul se apropie tot mai mult de 8 lei pe litru

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit marți, 3 octombrie, motorina standard cu 5 bani pe …

One comment

  1. Daca liciteaza consolidarea versantului si lasa in grija ofertanrilor expertizarea nu e bine.
    Deh obrazul subtire cu cheltuiala se tine. Si comision ca la Romania. Nu?