Ion Lungu: Până pe 30 iunie dorim să finalizăm Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Urbane Funcționale realizată în jurul municipiului Suceava

reportersite
13 ianuarie 2021, 14:45

Miercuri, 13 ianuarie, a avut loc prima întâlnire a Zonei Urbane Funcționale Suceava din care fac parte localitățile: municipiul Suceava, orașul Salcea, comunele Șcheia, Moara, Ipotești, Bosanci, Adâncata, Mitocu Dragomirnei și Pătrăuți.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava a ţinut să menţioneze ca lucru pozitiv faptul că primarul din Șcheia a fost însoțit de doi consilieri locali și au dat asigurări că vor să facă parte din Zona Urbană Funcțională Suceava.

„Am prezentat sintetic ceea ce vrem să facem prin acest sistem de organizare teritorială și am convenit în principiu să ne concentrăm pe proiectul de Transport Metropolitan.

La următoarea discuție cu reprezentanții Băncii Mondiale (care lucrează la întocmirea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană) în sistem de videoconferință voi invita să participe și primarii din localitățile menționate mai sus”, a declarat primarul Ion Lungu.

Conform acestuia, intentia este ca până pe 30 iunie 2021 să fie finalizata Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Urbane Funcționale realizată în jurul municipiului Suceava. (O.S.)

Spune-ti parerea!