Wednesday , February 1 2023

Ion Lungu: Până la sfârșitul anului ar putea fi semnate contractele pentru Sala Polivalentă și terenul de fotbal de dimensiuni UEFA

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava a avut în cursul zilei de luni discuții la București cu ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla, cu  directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Irina Pătrășcoiu , cu  directorul Directiei servicii comunitare, utilități publice și parcuri industriale Vasilica Baciu, din ministerul Dezvoltării, care coordoneaza Programul Termoficare 2006-2021. De asemenea, Ion Lungu  a purtat discuții și cu membri ai Comisiei de împrumuturi de la Ministerul de Finanțe.


”Proiectele pe Programul National de Investiții ”Anghel Saligny„ sunt in faza de evaluare, până la sfârșitul lunii martie se estimează prima etapă de evaluare, conform discuției avute cu domnul ministru al Dezvoltării. La fel se lucreaza la PNRR, programul de redresare și rezilienta, unde este in curs de elaborare și aprobare Ordonața de Urgență a Guvernului privind stabilirea cadrului instituțional și financiar pentru fondurile europene alocate României prin Mecanismul de redresare si reziliență”, a declarat primarul Lungu.


Conform acestuia, în urma discuțiilor purtate la directia de termoficare s-a decontat suma de 1.500.000 lei, aferentă lucrărilor de deviere a magistralei de termoficare la Ruta Alternativă Suceava-Botoșani.


”La Comisia de împrumuturi de la Ministerul Finanțelor am discutat despre folosirea sumelor necheltuite din creditul de trezorerie angajat in anul 2021, prinderea sumei neangajate de aproximativ 15.000.000 lei în bugetul anului 2022”, a informat primarul Sucevei.


Cât priveste cele două licitatii de la Compania Națională de Investiții, unde municipalitatea suceveană este beneficiar, respectiv Sala Polivalentă cu 5.000 locuri din municipiul Suceava si Bază sportivă Tip I, teren fotbal dimensiuni UEFA cu o tribună de 500 de locuri, ” acestea sunt in faza de finalizare, vor avea un cîștigător și, dacă nu vor fi contestații, se pot semna contractele până la sfârsitul anului”, a mai declarat primarul Ion Lungu. (O.S.)

Vezi si

”Spune NU cariilor!”, campanie de igienă orală derulată în 94 unități de învățământ, la inițiativa Grădiniței ”Țăndărică” Suceava

”Scopul campaniei a fost îndeplinit cu succes prin intermediul numeroaselor activități desfășurate prin mijloace de …