Thursday , July 18 2024

Ion Lungu nu se retrage din viața publică și nu exclude o candidatură la alegerile parlamentare, chiar și ca independent

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, nu se va retrage din viața publică după ce i se încheie mandatul de primar – fapt care se va produce în luna octombrie, odată cu preluarea mandatului de primar de către Vasile Rîmbu – și în acest sens nu exclude o candidatură la alegerile parlamentare.

El a făcut câteva declarații în acest sens la conferința de presă de miercuri, 19 iunie. Chiar dacă a fost destul de refractar în a răspunde detaliat la întrebările jurnaliștilor, Ion Lungu a făcut în mod laconic câteva afirmații destul de clare, totuși. „Cred că ați văzut câtă treabă am la Primărie. Chiar vreau să-mi fac treaba la Primărie ca la fotbal, până în minutul 90. Cu siguranță nu mă retrag din viața publică. Toate variantele sunt posibile”, a răspuns Ion Lungu unui jurnalist care l-a întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare.

Ion Lungu nu exclude nici variantele de a candida ca independent sau din partea unui partid politic – foarte probabil va fi prima variantă, existând câteva zvonuri în acest sens – și a răspuns la o altă întrebare, de asemenea, laconic, cum că este membru al PNL.

Totuși, Ion Lungu nu a vrut să răspundă în ce măsură mai este sau nu lider al organizației municipale Suceava a PNL. „Acest subiect nu-l mai abordez. Nu am nimic de declarat în plus față de conferința trecută”, a spus Ion Lungu.

Reamintim că la conferința de presă din 12 iunie, Ion Lungu susținea că este președintele organizației pentru că nu a demisionat „pe hârtie”, ci doar că a făcut „un pas lateral”, în sensul că i-a predat ștafeta cu titlu interimar viceprimarului Lucian Harșovschi pentru a-i da mână liberă să candideze la funcția de primar.

Conducerea județeană a PNL Suceava a decis însă – la ședința de luni, 17 iunie, de la Gura Humorului – ca organizația municipală PNL Suceava să fie condusă interimar de prim-vicepreședintele județean liberal deputatul Ioan Balan, care a preluat interimatul de la Lucian Harșovschi, iar Ioan Balan va prezenta în prima ședință a BPJ al PNL Suceava o formulă interimară a Biroului Permanent Municipal al PNL Suceava pentru avizare. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Școlile din Marginea, dotate cu mobilier nou, echipamente digitale și materiale didactice, prin fonduri PNRR

Cele patru unități de învățământ preuniversitar de pe raza comunei Marginea au început să fie …

One comment

  1. Stimate domnule primar Lungu, pe cuvânt că nu ești pregătit să fii parlamentar și nici liberalii nu te mai sprijină. Vei avea de acum de furcă cu DNA și tu și Harșovschi și iaca că se va termina totul.Șezi bine acasă la Salcea și uită de politică.