Saturday , October 1 2022

Ion Lungu nu poate da un pronostic privind furnizorul de căldură iarna aceasta, în Suceava

PRIAMRUL Lungu 9 aprilie 2014 [800x600]

Primarul susţine însă că, în mod sigur, nu se vor încheia negocierile cu Thermonet până la finele lui septembrie

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, susţine că este greu de spus cine va fi în această iarnă furnizorul de energie termică pentru Suceava: Termica SA sau Thermonet SRL, deşi societatea Termica are în plan acest lucru şi a anunţat că de la începutul lunii vor fi probele de presiune şi că nu se mai pot face debranşări. Singurul lucru care este cert, în opinia lui Ion Lungu, este însă acela că până la finele lunii nu se vor încheia negocierile dintre municipalitate şi Thermonet. El a explicat, ulterior, că SC Termica SA a cerut municipalităţii să anunţe până în 30 septembrie, dacă în această iarnă va continua să fie operator al serviciilor de transport, distribuţie şi furnizare a agentului termic în condiţiile în care nu a fost încă semnat contractul cu un nou operator.
Primăria Suceava este în negocieri cu firma Thermonet care participat alături de Termica SA la o licitaţie, urmată ulterior de procedura negocierii directe din care oferta societăţii Termica a fost scoasă, întrucât era în insolvenţă şi avea datorii la stat. Primarul Ion Lungu a mai spus că negocierile cu Thermonet merg foarte greu şi că firma trimite la discuţii mai mulţi avocaţi decât specialişti. Lungu a explicat că în aceste condiţii se va continua colaborarea cu Termica SA Suceava până când se va semna contractul cu Thermonet SRL.
Asta numai dacă în urma acestor negocieri se va ajunge la o înţelegere între cele două părţi. Ion Lungu a dat asigurări că populaţia va avea căldură în această iarnă, dacă vor fi achitate de populaţie datoriile care se ridică la suma de 4 milioane de euro. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …