Saturday , October 1 2022

Ion Lungu, nemulțumit de constructorii care au contracte cu Primăria

Cu toate că Primăria a făcut eforturi pentru a achita facturile aduse de constructori, unii dintre ei nu respectă înțelegerile încheiate cu municipalitatea  

ion lungu - 6 sept 2017

 Primarul Ion Lungu s-a declarat ieri nemulțumit de faptul că, deși Primăria a făcut eforturi să respecte a­numite termene de plată, în așa fel încât lucrările din municipiu să poată continua, unele firme nu și-au respectat angajamentul față de Primărie. Este vorba despre firma Florconstruct, care se ocupă de realizarea lucrărilor la obiectivul de investiții “Drumuri și parcări în cartierul Europa”. Incă din vară, la fiecare întâlnire pe care au avut-o la Primărie, reprezentanții firmei au tot promis că asfaltează o singură stradă – strada Paris. Nemulțumiri sunt și în ceea ce privește firma care se ocupă de înlocuirea corpurilor de iluminat din municipiu, firmă care nu a mai participat la ultimele două comandamente, deși plata s-a făcut pentru lucrările efectuate, confrom graficului stabilit. De asemenea, și firma Autotehnorom se află pe lista neagră a municipalității întrucât nu au început lucrările de trasare și pregătire a lucrărilor pentru anul viitor la strada Vasile Bumbac, așa cum fusese stabilit.

“Noi, totuși, banii, așa puțini câți sunt, ne-am ținut de cuvânt și i-am dat și mă deranjează faptul că am dat bani și la străzi, am dat bani și la iluminat public și s-au angajat că toarnă cel puțin strada Paris în acest an, dar văd că încă nu s-a întâmplat. Spun că în această săptămână vor mai coborî o conductă de apă împreună cu ACET-ul. Primăria a asigurat resursa financiară din acest punct de vedere. La fel, înțelegerea pe care am avut-o cu cei de la ELCO și chiar sunt supărat pe ei. Voi da un telefon directorului de la Iași, pentru că noi totuși ne-am ținut de cuvânt în condițiile de austeritate care sunt astăzi. Suntem în graficul pe care l-am stabilit. Au de adus niște transformatoare. Le-am promis că vom da câte două miliarde pe lună, respectiv în noiembrie, decembrie și ia­nu­arie. Așa ne-am înțeles și au zis că aduc acele transformatoare. Văd că au dat bir cu fugiții și nu mai vin la comandamente. Vom vedea exact ce se întâmplă. Am avut discuții cu directorul general de la Autotehnorom să începem strada Vasile Bumbac, unde nu pot motiva că nu este plătit și culmea e că sunt bani de la PNDL. Văd că încă nu s-a întâmplat acest lucru”, a declarat ieri primarul Ion Lungu.

 

Majoritatea lucrărilor din acest an au mers mai mult cu frâna trasă din lipsă de fonduri. Practic, singurele lucrări care au fost încheiate au fost strada Constantin Moraru și lucrările la Zona de Agrement, acolo unde mai sunt însă câteva lucruri de pus la punct, recepția urmând să fie făcută în acest an. Dacă strada Constantin Moraru a fost prinsă în buget la capitolul investiții din fonduri proprii, Zona de Agrement a fost finanțată dintr-un credit contractat de municipalitate tocmai cu acest scop. (Alexandra IONICA)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …

One comment

  1. Da de cei de la SYMETRICA,este multumit.? Am ajuns orasul pavelelor. De crasmele familei este multumit? Sa ne lase in pace ca in afara de termificare ,de altceva nu stie sa vorbeasca. El crede ca trei flori puse la bulevard s-a rezolvat problema orasului,sau o pomenire la soldatul necunoscut si asta este activitatea unui primar.