Thursday , February 2 2023

Ion Lungu: Ne propunem să dăm în funcțiune Creșa mare din Burdujeni la începutul lunii septembrie

Prezent la București la începutul acestei săptămâni, primarul Ion Lungu a avut mai multe întâlniri cu miniștri, cu directorul general al CNI, cu directori din ministere, cu care a purtat discuții despre mai multe probleme importante ale Sucevei.
În cursul zilelor de luni și marți, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a avut la Bucuruești, discuții la mai multe ministere.
Astfel, primarul sucevean a participat la o întâlnire cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, precum și cu directorul general al Companiei Naționale de Investiții (CNI), Manuela Pătrășcoiu. S-a discutat despre stadiul lucrărilor la Creșa mare din cartierul Dealul Mănăstirii din Burdujeni, la discuții participând și reprezentanți ai constructorului și proiectantului.
”Pentru a urgenta lucrările, Primăria s-a angajat să aducă utilitățile pe banii celor de la CNI. Până la începutul lunii septembrie ne propunem să dăm în funcțiune prima creșă nouă de capacitate mare din orașul nostru”, a anunțat primarul Lungu.
De asemenea, acesta a avut discuții la Ministerul Dezvoltarii despre finanțarea prin Programul ”Anghel Saligny”, pentru Ruta Alternativă Suceava-Botoșani, conturându-se posibilitatea ca acest contract să fie semnat până la sfârșitul lunii ianuarie.
”M-am întâlnit la sediul AMR (Asociația Municipiilor din România –  n.r.) cu ministrul Mediului, domnul Barna Tancsoz, și cu președintele AFM (Administrația Fondului pentru Mediu – n.r.), domnul Laurențiu Neculăescu, unde am discutat despre programul Rabla local, de casare a mașinilor mai vechi de 15 ani. Reprezentanții Ministerului Mediului ne-au asigurat că programul va fi funcțional începând cu luna martie. Am mai purtat discuții despre depre montarea de panouri fotovoltaice la case, cât și despre împăduriri”, a declarat primarul Sucevei.
El a mai informat că, la Direcția de Termoficare de la Ministerul Dezvoltării, a avut întâlniri referitoare la decontarea a 50% din biomasa consumată în perioada 15-31 decembrie 2022, pentru perioada 1-15 decembrie 2022 primind deja banii luna trecută.
Tot la Ministerul Dezvoltării, Ion Lungu a avut o întâlnire referitoare la sosirea la Suceava a ultimelor 3 autobuze electrice de la firma Solaris. (O.S.)

Vezi si

Femeie de 28 de ani, prinsă de jandarmi la Fălticeni cu un rucsac burdușit cu 120 de pachete cu țigări

Joi, 2 februarie, în jurul orei 11.00, un echipaj de jandarmi, aflat în timpul serviciului …