Saturday , July 20 2024

Ion Lungu, la București: ”Ministerul Dezvoltării a aprobat PUG-ul municipiului Suceava”

Primarul municipiului Suceava a avut marți întâlniri la trei ministere și la CNI.  S-au purtat discuții despre organizarea de șantier de la Sala Polivalentă, decontul a jumătate din biomasa folosită pentru încălzirea orașului, achitarea autobuzelor electrice de la Solaris și împrumutul de 10 milioane de euro pentru asfaltarea unor străzi de pământ.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a avut în cursul zilei de marți, 13 decembrie, discuții la Bucuresti la trei ministere și la Compania Natională de Investitii (CNI).

”O veste bună la Ministerul Dezvoltării, Direcția Generală de Dezvoltare Teritorială , unde ni s-a adus la cunoștință faptul PUG-ul (Planul Urbanistic General) municipiului Suceava a fost aprobat la Ministerul Dezvoltării, urmează în perioada următoare să fie emisă Hotărârea de Guvern”, a anunțat primarul Lungu.

Acesta a mai spus că la Compania Națională de Investiții a avut o discuîie despre organizarea de șantier la Sala Polivalentă de 5.000 de locuri de la Suceava, municipalitatea urmând să finalizeze în această săptămână aducerea temporară a utilităților – energie electrică și apă. De asemenea, a fost amenajat drumul balastat de acces către șantierul Sălii Polivalente.

”La sediul Ministerului Afacerilor Interne am discutat despre suma pe care trebuie să o primim din decontul lunilor octombrie și noiembrie pentru consumul de biomasă, 50% din valoarea combustibilului folosit, conform legii, pentru municipiul Suceava. Suma va fi de 8.659.266,75 lei . Tot la Ministerul Dezvoltării am avut discuții în legătură cu achitarea autobuzelor electrice de la firma Solaris”, a mai informat primarul Ion Lungu.

Tot în cursul zilei de marți, la Ministerul Finanțelor, acesta a purtat discuții la Comisia de Împrumuturi locale despre intentia municipiului Suceava de a lua un credit în valoare de 50.000.000 lei, necesar pentru asfaltarea unor străzi de pământ. (O.S.)

Vezi si

Șase licee din județul Suceava au obținut certificatul de ”Școală Europeană”. Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” are cel mai mare punctaj din țară, în acest an

Cel mai mare punctaj dintre toate cele 104 unități școlare care au dobândit în acest …

One comment

  1. Mai trebuia o fotografie , si anume ” din profil” si treaba era OK !!!!????