Monday , February 6 2023

Ion Lungu, invitat alături de primari francezi și români pentru a discuta modalități de sprijinire a migranților ucraineni

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a fost invitat de Ambasada Franței și de Ministerul de Externe al Franței la o discuție pe marginea sprijinirii migranților ucraineni, discuție care va avea loc la Institutul Cultural Francez din București.

„Municipiul Suceava este văzut ca un cap de pod ținând cont că noi suntem înfrățiți cu orașul Cernăuți. Noi colaborăm deja în acest sens împreună cu o fundație din Franța”, a spus Ion Lungu, precizând că fundația din Franța a fost recomandată de Ambasada Franței, zilele trecute, când județul Suceava a fost vizitat de ministrul de Interne al Franței și de ambasadorul acestei țări.

„Lucrăm și trimitem ajutoare la Cernăuți. Și ieri s-au trimis. La întâlnirea pe care am avut-o în vamă, săptămâna trecută, cu primarul de Cernăuți, a participat un domn din Franța care este reprezentantul acestei  fundații de întrajutorare cu experiență peste 30 de ani și colaborăm pentru a-i ajuta în continuare pe cei din Ucraina”, a explicat Ion Lungu.

„Eu sper ca în această săptămână să putem forma un nou transport spre Ucraina”, a mai precizat primarul Sucevei și a explicat că la întâlnirea de la Institutul Cultural Francez din București vor participa și primari din Franța. (D.P.)

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …