Monday , December 4 2023

Ion Lungu, întâlniri la București, în cadrul AMR, cu reprezentanți ai Guvernului

Primarul Ion Lungu,  prim-vicepreședintele Asociației Municipiilor din România (AMR),  a cerut din nou ca energia furnizată în sistemul electric prin parcuri fotovoltaice să fie compensată cantitativ, kw pe kw.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, prim-vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România, a participat la Comitetul Director al Asociației, întâlnire la care au fost prezenți ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene , Marcel Boloș, directorii generali din cadrul Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice Iulian Marinescu și Vasilica Baciu.

Au fost discutate probleme legate de regimul juridic al imobilelor naționalizate rămase în proprietatea statului, limitele anuale pentru finanțările rambursabile, finanțarea transportului local al elevilor, finanțarea serviciilor publice de evidență a populației, stadiul actual al Codului finanțelor publice,  informare privind Aprobarea Acordului de Parteneriat pentru perioada 2021-2027, desemnarea ADR-urilor ca AM-uri pentru POR 2021-2027, stadiul desfășurării activităților incluse în componentele PNRR,  programul multianual de finanțare  “Programul Termoficare”, codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor.

În calitate de reprezentant al AMR în Comisia de împrumuturi locale de la Ministerul Finanțelor, am ridicat problema majorării plafoanelor de trageri pentru anul 2022, de la 2.000 milioane lei la 3.000 milioane lei, la rectificarea bugetară din vară. Astăzi plafonul la trageri pentru acest an a fost epuizat. Totodată, am ridicat din nou problema compensării energiei furnizate în sistemul electric prin parcuri fotovoltaice, pentru ca aceasta să se facă cantitativ, kw pe kw”, a declarat primarul Ion Lungu.  (O.S.)

Vezi si

O bătrână de 82 de ani a murit într-un incendiu izbucnit într-o casă din Drăgușeni

Duminică, în jurul orei 13.30, a afost anunțată izbucnirea unui incendiu la o casă din …