Sunday , October 2 2022

Ion Lungu, discuții la București, la mai multe ministere, privind proiecte importante ale Sucevei

Ieri la Ministerul Cercetarii, Inovării și Digitalizării, primarul Sucevei a discutat posibilitatea accesării de fonduri în domeniul digitalizării pentru unitățile de învățământ. La Ministerul Dezvoltării s-a stabilit concret modalitatea de depunere spre finantare a proiectului actualizat cu suma de 43.000.000 lei, repartizată de minister, prin care va fi realizat viaductul în lungime de 1.015 m de peste calea ferată, aferent proiectului Ruta Alternativă Suceava-Botoșani. “Primele autobuze de la firma Solaris sperăm să vină la Suceava în luna septembrie”, a mai anunțat primarul Lungu, în urma discuțiilor de la Ministerul Dezvoltării.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat, marți, că a avut o întâlnire la cu ministrul Cercetarii, Inovării și Digitalizarii, Sebastian Burduja.

Conform primarului Sucevei, a fost discutată posibilitatea de a promova proiecte din domeniul digitalizării în perioada următoare, în colaborare cu specialiști din cadrul ministerului. ”Avem posibilitatea să promovăm proiecte în domeniul digitalizării pe Programul Operational Regional, unde avem prealocată suma de 2.766.705,91 euro, prin PNRR, și, de asemenea, în cadrul proiectului “100 de orașe europene inteligente și neutre climatic până în anul 2030”. De asemenea, am discutat cu domnul ministru sa accesăm fonduri în domeniul digitalizării pentru unitățile de învățământ, un proiect integrat, în colaborare cu Ministerul Digitalizării și Ministerul Educației”, a declarat primarul Lungu.


De asemenea, acesta a purtat discutii la Ministerul Dezvoltării cu coordonatorul proiectului PNI ”Anghel Saligny”, cu care a stabilit concret modalitatea de depunere spre finantare a proiectului actualizat cu suma de 43.000.000 lei repartizată de minister, prin care va fi realizat viaductul în lungime de 1.015 m de peste calea ferată, aferent proiectului Ruta Alternativă Suceava-Botosani.

”În urma discutiilor avute la Bucuresti, la Ministerul Dezvoltării, sperăm că primele autobuze de la firma Solaris să vină la Suceava în luna septembrie”, a mai anunțat primarul Ion Lungu.

Tot în cursul zilei de marți, primarul Sucevei a participat la Ministerul de Finanțe, la Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale, la discuții privind proiectul de rectificare bugetară care va fi adoptat luna aceasta, stabilindu-se că plafonul pentru trageri pentru anul 2022 va fi majorat cu suma de 500 milioane lei, ceea ce va permite finanțarea creditelor la autoritățile locale care sunt pe lista de rezervă.
Discuțiile purtate au fost constructive și vor conduce la rezolvarea problemelor ridicate în perioada următoare”, a concluzionat primarul Ion Lungu. (O.S.)

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …

One comment

  1. Asa, bravo. Frumoase poze.
    Digitalizarea e buna. De aia in loc de doarul cu sina eu as poza cu vreun laptop sau o tableta in mana. Da bine la octeti dom ‘ primar cand mimezi ca stii despre ce vorbesti. Parol!