Sunday , February 5 2023

Ion Lungu: Centrul Multifuncțional “Arta” din cartierul Ițcani își dovedește funcționalitatea 

În urma unei bune colaborări instituționale dintre Primăria Municipiului Suceava și Consiliul Județean, am fost de acord să oferim un spațiu modern destinat bibliotecii și lecturii, venind în întîmpinarea dorinței locuitorilor din cartierul Ițcani de a avea o bibliotecă pentru copiii lor”, a spus primarul Ion Lungu.
Conform acestuia, într-o primă fază, publicul va putea beneficia de acest serviciu în zilele de luni și marți, în intervalul orar 8.00-16.00 iar dacă cererea va fi pe măsură, programul va fi extins.
Acest moment inaugural a coincis, chiar dacă la o zi distanță, cu Ziua Poetului Național- Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale, elevii de la Școala Generală nr.7 Ițcani și cei de la Școala Gimnazială Mitocul Dragomirnei pregătind scurte momente artistice care să marcheze evenimentul, micii artiști fiind în fapt și primii beneficiari ai serviciilor oferită de noua bibliotecă.
”De asemenea, Cinematograful din Ițcani începe să fie tot mai apreciat și mai căutat, fluxul de spectatori din weekend fiind în continuă creștere. În viitor, ne propunem să diversificăm aria de activități culturale la Centrul Multifuncțional ”Arta” al Municipiului Suceava cu spectacole de teatru pentru copii și o serie de evenimente prilejuite de ”Anul Ciprian Porumbescu”.
Îi invit pe toți locuitorii cartierului Ițcani și nu numai, să treacă pragul Centrului Multifuncțional ”Arta”, pentru a se bucura de serviciile pe care le pot găsi aici”, a declarat primarul Sucevei. (O.S.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …