Ion Lungu anunță ce proiecte de infrastructură rutieră pot fi realizate pe fonduri europene

reportersite
26/05/20 ora:11:51pm

„Am susținut proiectele majore pentru Suceava, respectiv: Drum de Mare Viteză Ploiești-Buzău-Focșani-Pașcani-Suceava-Siret cu posibilitatea transformării în autostradă; Autostrada A8 Ungheni-Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș; Drum de mare viteză Baia Mare – Suceava. Toate proiectele pot fi realizate pe fonduri europene nerambursabile”, a declarat ieri primarul Sucevei, care a participat la o întâlnire la București cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul pentru Fonduri Europene, Marcel Boloș, și Costel Alexe, ministrul Mediului

 

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat în cursul zilei de marți, 26 mai, la o întâlnire care a avut loc la Ministerul Transporturilor și la care au luat parte ministrul Lucian Bode, precum și miniștrii Marcel Boloș (Fondurile Europene) și Costel Alexe (Mediu, Ape și Păduri) pe tema „Lansarea și accelerarea proiectelor de infrastructură rutieră din Zona Moldovei”.

Primarul Ion Lungu a precizat că a participat alături ceilalți primari de orașe care fac parte din Asociația “Moldova se Dezvoltă” – asociație din care face parte și municipiul Suceava. Asta deoarece Asociația “Moldova se Dezvoltă” este acceptată ca partener oficial de dialog în privința stabilirii strategiei infrastructurii rutiere în zona Moldovei pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Am susținut proiectele majore pentru Suceava, respectiv: Drum de Mare Viteză Ploiești-Buzău-Focșani-Pașcani-Suceava-Siret cu posibilitatea transformării în autostradă; Autostrada A8 Ungheni-Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș; Drum de mare viteză Baia Mare – Suceava. Toate proiectele pot fi realizate pe fonduri europene nerambursabile. Am cerut celor trei miniștri să demareze cât mai urgent aceste proiecte vitale pentru Zona Moldovei”, a declarat Ion Lungu.

Este de menționat că, în contextul actual, pe fonduri europene va putea fi realizată cel mai probabil ca autostradă doar A8, pentru drumul de la Siret la Ploiești (intersecția cu A2), fiind în cel mai bun caz drum expres posibil a fi finanțat cu fonduri europene. Cât despre pomposul drum de mare viteză până la Baia Mare, în contextul actual generat de Master Planul General de Transporturi din România abia dacă va fi realizat un drum expres de la Baia mare la Dej, de acolo spre Bistrița-Vatra Dornei-Suceava fie va fi modernizat încă o dată DN17, fie va fi realizat un alt drum Transregio, dar care nu va avea caracteristicile unui drum expres. (D.P.)

3 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Argon 27/05/2020 la ora 13:03 -

  Nu cred sa se schimba ceva in bine cu autostrazile prin Bucovina asta Praf in ochi!. Se actioneaza in sistem piramidal in care dependenta de superiorul ierarhic este foarte mare. Nu vor indrazni sa se implice personal, sa aiba initiative, sa spuna lucrurilor pe nume. Alesii nostri, tin prea mult la scaune ca sa poata sa actioneze cu decizie si curaj,

 2. Giaijo 27/05/2020 la ora 12:22 -

  PSD și PNL aceeași MIZERIE.
  ce drumuri expres sau autostrăzi…Moldova o să rămână cu aceleași amărâte de drumuri și alea pline de gropi pentru inca 15-20 de ani de acu înainte.asa că vrăjeală asta cu ,,am fost,am hotărât ,am făcut,, e doar o prosteala pe fata a electoratului din ce in ce mai puțin care inca mai inghite rahaturi ieftine

 3. urse 27/05/2020 la ora 10:36 -

  Tataie sucevenii s-au saturat de astfel de promisiuni propagandistice pentru “multime ” , ca se vor face, pe care le tot aruncati , impreuna cu flutur si acolitii , de 20 ani si uite ca ati adus Suceava de rasul lumii si nu avem nimic in afara de niste comert – specula de targ subdezvoltat !!!!!