Wednesday , October 5 2022

Iohannis: OUG ANCOM seamănă izbitor cu OUG 13

La terminarea întâlnirii cu peste 300 de aleși locali din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, președintele Klaus Iohannis a criticat Ordonanța de Urgență adoptată de Guvernul Grindeanu referitoare la modul de numire a conducerii Autorității Naționale în Telecomunicații ANCOM.i098

Mă îngrijorează speța ANCOM care seamănă izbitor cu speța Ordonanței 13. Acest Guvern, din păcate, încă nu a înțeles foarte bine care este rolul lui în arhitectura constituțională. Nu legalitatea a fost problema și la această ordonanță cu ANCOM, ci oportunitatea, lipsa totală de transparență în decizie și felul în care s-a pus problema”, a declarat șeful statului.

Acesta a mai arătat că, deși Executivul are pârghiile pentru a face „aproape orice”, acest lucru nu trebuie să se întâmple. „În România, Guvernul are o putere foarte mare. Arhitectura statului este de așa fel încât Guvernul poate să facă aproape orice, dar asta nu înseamnă că trebuie să facă orice. Guvernul trebuie să guverneze, să ia decizii care sunt bune pentru dezvoltarea României, pentru apărarea României, pentru, în general, întărirea și stabilizarea dezvoltării (…). Este nevoie de transparență. Este nevoie să adopte decizii oportune”, a declarat Klaus Iohannis.

Joia trecută, Guvernul Grindeanu a adoptat o ordonanță de urgență care modifică legea de funcționare a Autorității Naționale în Telecomunicații ANCOM, în sensul ca președintele și cei doi vicepreședinți să fie propuși de Executiv și aprobați de plenul Camerelor reunite. Înainte de aprobarea acestei OUG, conducerea ANCOM era numită de către preşedintele României, la propunerea Guvernului, informeaza Digi 24.

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Un bărbat și o femeie, beți cui, găsiți de polițiști în centrul Sucevei lângă un Mercedes cu o roată ruptă

 Nu e clar cine a condus mașina, dar bărbatul a  fost încătușat pentru că a …

One comment

  1. am ajuns o tara dominata de escroci , condamnati , etc ca Tariceanu , Dragnea , sluga lor devotata premierul. Dupa ei , gratiere totala pt hotii care au pradat si prada tara .