Wednesday , November 30 2022

Iohannis, mesaj pentru suceveni: Vă rog din suflet, respectați ceea ce autoritățile impun

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel, marți, către locuitorii orașului Suceava și către cei din zona limitrofă să respecte măsurile luate de autorități, pentru a se proteja de virus. Suceava și opt comune limitrofe sunt în carantină.

Președintele României a transmis că locuitorii din Suceava, aflați în carantină, nu sunt singuri și toți românii sunt alături de ei.

„Dragi suceveni, decizia autorităților este cea corectă. Dar, dragi suceveni, nu sunteți singuri, suntem cu toții în gând alături de voi. Vom avea grijă ca tot ce este necesar pentru municipiul Suceava și comunele din jur să și ajungă acolo. Însă, vă rog din suflet, respectați ceea ce autoritățile impun. Respectați normele de deplasare, respectați normele de igienă, respectați normele de distanțare socială. Nu ieșiți din casă decât atunci când este absolut necesar. Când vă întâlniți cu alte persoane, evitați orice contact fizic, nu vă dați mâna, nu vă îmbrățișați. Aceste măsuri sunt necesare pentru a vă proteja și pentru a îngrădi răspândirea virusului. Nu uitați, suntem alături de voi”, a transmis Iohannis.

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat luni seara că prin ordonanța militară nr. 6 se instituie carantina asupra orașului Suceava și a zonelor limitrofe, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

Potrivit articolului 1 din Ordonanța Militară, „Se instituie pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei”.

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …

No comments

  1. Domnule Președinte vă rugăm respectați România , opriți tăierea abuziva a Pădurilor din România! Fiți cu România nu cu dușmanul !