Tuesday , October 4 2022

Ioan Stan: PSD va prezenta luni prima parte a Pachetului „Sprijin pentru România”, privind măsurile sociale și economice pentru combaterea creșterii prețurilor și stimularea economiei

Senatorul Ioan Stan a anunțat că, în cursul zilei de luni, PSD va prezenta prima parte a Pachetului „Sprijin pentru România”, respectiv cea cu măsurile sociale și economice pentru combaterea creșterii prețurilor și stimularea economiei naționale.

”O măsură importată propusă de partidul nostru în acest pachet este suplimentarea contractelor pentru derularea investițiilor publice cu o valoare corespunzătoare creșterii prețurilor materialelor de construcții. Astfel vor putea fi reluate lucrări de școli, spitale sau drumuri în valoare de peste 40 de miliarde de lei. Totodată, am reușit să corelăm această măsură cu o altă decizie luată de guvern, respectiv cu suplimentarea programului „Anghel Saligny” cu încă 13 miliarde lei”, a precizat liderul PSD Suceava.

De asemenea, conform lui Ioan Stan, ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit în  sprijinul investițiilor publice prin modificarea Legii Achizițiilor Publice astfel încât proiectele să poată fi implementate mai repede, urmărind ca prin acest lucru să crească inclusiv gradul de absorbție al fondurilor europene.

Tot în acest domeniu, PSD s-a luptat pentru a  bloca tentativa USR care a încercat o centralizare în alocarea fondurilor europene din PNRR. În urma discuțiilor purtate, partidul nostru a obținut acordul Comisiei Europene ca Agențiile de Dezvoltare Regională, adică structurile descentralizate, să fie implicate în procesul de absorbție a fondurilor din PNRR.

În același timp, nu trebuie să uităm alte propuneri ale PSD-ului ce fac parte din  Pachetul „Sprijin pentru România”, dezbătute deja în spațiul public și enumerăm aici voucherele pentru alimentele de bază, pentru categoriile vulnerabile, voucherele pentru elevii cu burse sociale, creșterea cu 50% a valorii tichetelor de masă, dublarea cotei de hrană pentru pacienții din spitale și nu în ultimul rând, sprijinul acordat transportatorilor români. Toate acestea au fost gândite pentru ca românii să o ducă mai bine, iar România să intre din nou pe panta ascedentă a creșterii economice”, a mai spus senatorul social democrat sucevean.

Ioan Stan a ținut să precizeze faptul că  Pachetul „Sprijin pentru România” este însă mult mai amplu, iar după prezentarea de luni a măsurilor sociale și economice, vor urma alte prezentări privind soluțiile PSD din mai multe domenii, cum ar fi Sănătate, Familie și Tineret, Economie, Infrastructură  etc. (O.S.)

Vezi si

Pacient de 27 de ani, tratat de tromboză venoasă profundă printr-o intervenție în premieră la Spitalul Județean

Echipa medicală a fost alcătuită din medicii suceveni Mihai Crețeanu, Alexandra Husar și Cătălin Lulciuc. …