Monday , March 4 2024

Ioan Stan, liderul PSD Suceava, nu exclude o candidatură la președinția Consiliului Județean, dar așteaptă mai întâi validarea în partid

Președintele organizației județene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan nu exclude ca să fie el candidatul PSD la alegerile pentru președinția Consiliului Județean Suceava, dar a precizat în conferința de presă de vineri, 17 martie, că așteaptă să parcurgă toți pașii preliminari și statutari din partid.


Desigur, exprimarea să însă nu a fost atât de concisă în timpul conferinței – care, de altfel, nici nu era organizată pe teme politice pentru că era prilejuită de vizita ministrului Economiei, Florin Spătaru – și de aceea au fost adresate diverse întrebări mai mult sau mai puțin tendențioase. În orice caz, toate aveau ca obiect tocmai acei pași legați de alegeri interne – aceasta fiind versiunea oficială – și zvonurile despre: un blat cu liderul PNL și al CJ Suceava, Gheorghe Flutur; candidatura lui Ioan Stan la șefia PSD Suceava; o eventuală candidatură din partea altor social democrați etc.
Referitor la un blat cu Gheorghe Flutur, Ioan Stan a replicat prin aceea că sunt frecvent transmise comunicate în care sunt criticați parteneri de guvernare, inclusiv liderul județean al PNL. Pe de altă parte, la întrebări care puneau la îndoială întrucâtva latura sa combativă, Ioan Stan a spus: “Eu nu mănânc oameni “.
Cu privire la candidatura sa la un nou mandat pentru șefia organizației județene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan a spus că se așteaptă să fie un contracandidat ca să nu se mai spună ulterior că a candidat singur la această funcție.
Întrebat dacă va candida la alegerile pentru președinția organizației județene Suceava a PSD, deputatul George Șoldan –  finul noii șefe a organizației județene a femeilor social democrate, Larisa Blanari – nu a dat semne că vrea să intre în acest joc și a spus că el mai trebuie să confirme în Parlament. ( D.P. )

Vezi si

Primăria Suceava intenționează să acceseze noi fonduri elvețiene

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că, după ce a participat la Forumul organizat …