Friday , June 14 2024

Ioan Stan: În urma creșterii salariului brut cu 400 de lei, fiecare dintre cei 1,5 milioane de angajați cu salariul minim va avea cu 284 de lei mai mulți bani în buzunar

Senatorul Ioan Stan, liderul PSD Suceava, a declarat că partidul pe care-l reprezintă a reușit să reconfirme în coaliția de guvernare necesitatea majorării salariului minim începând cu 1 iulie, astfel încât, până la finalul anului, să fie implementat salariul minim european, iar de la 1 ia­­-nuarie 2025, salariul minim din România să ajungă la aproximativ 50% din salariul mediu pe economie. De asemenea, senatorul sucevean a arătat că pentru a crește puterea de cumpărare a celor cu nivelul minim de salarizare, Guvernul va majora suma din salariul brut, care va fi scutită de impozit.

„E important de subliniat că, la ultima ședință a coaliției, s-a reconfirmat decizia luată la finalul anului trecut, când liderii celor două partide au agreat ca salariul minim să crească de la 3.300 de lei la 3.700 lei începând cu 1 iulie 2024.  Totodată, în ședința de luni a coaliției, PSD a reușit să mai obțină un avantaj pentru salariați prin creșterea sumei din salariul brut care nu va fi supusă impozitării. Suma la care se aplică scutirea de impozit crește de la 200 de lei la 300 de lei. Astfel, în urma creșterii salariului brut cu 400 de lei, fiecare dintre cei 1,5 milioane de angajați cu salariul minim va avea cu 284 de lei mai mulți bani în buzunar, față de momentul actual”, a explicat senatorul Ioan Stan.

Conform acestuia, prin această măsură, PSD dovedește din nou că-și repectă angajamentul față de creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

„Reconfirmând majorarea salariului minim și implementarea unui salariu minim european, PSD contribuie la îmbunătățirea condițiilor de muncă și la sporirea puterii de cumpărare pentru cei cu venituri mici. Prin aceasta partidul nostru demonstrează încă o dată că este dedicat atât susținerii categoriilor vulnerabile cât și creării unui cadru economic echitabil, stabil și predictibil pentru toți românii”, a spus senatorul PSD de Suceava Ioan Stan. (O.S.)

 

Vezi si

Transport de 4,5 mc de lemn fără acte, depistat de polițiști la Sucevița

Miercuri, la ora 17.40, polițiștii  au oprit pentru control, pe DN 17A, raza comunei Sucevița, …