Saturday , September 24 2022

Ioan Stan: În timp ce alții se laudă cu așa-zisele lor realizări în privința autostrăzilor, PSD chiar le face”

Senatorul Ioan Stan, liderul PSD Suceava, a declarat ieri că “în timp ce alții se laudă cu așa zisele lor realizări în privința autostrăzilor, deși nu au nicio competență sau vreun rol în realizarea acestora, PSD chiar le face”. Senatorul social – democrat sucevean a subliniat faptul că Ministerul Transporturilor reușește să mențină cadența finalizării procedurilor pentru a deschide cât mai rapid șantierele de lucru pe Autostrada Moldovei. Drept urmare, întreg tronsonul Buzău-Focșani, de 83 de kilometri, va avea același constructor, respectiv compania românească UMB,  care a câștigat licitația pentru toate sectoarele. Obiectivul asumat de ministrul Transporturilor este ca până la finalul anului să fie finalizate licitațiile și desemnați câștigătorii pentru toate cele 13 secțiuni ale autostrăzii Moldovei.

“PSD consideră că racordarea Moldovei cu Bucureștiul, prin infrastructură rutieră la  nivel de autostradă este de-o importanță vitală pentru dezvoltarea economică a județelor din estul României, pentru atragerea de investiții și mai ales pentru oprirea exodului populației. De aceea partidul nostru acordă prioritate maximă acestui proiect, îl susține și-l va sprijini total, atât la nivelul Ministerului Transporturilor, cât și al Guvernului, în general.

De altfel, activitatea intensă de pe șantierele de infrastructură gestionate de Ministerul Transporturilor se reflectă și în dinamica statistică a lucrărilor de construcții. Astfel construcțiile inginerești au crescut cu 4,3% în iulie față de perioada similară a anului trecut.

Acestea fiind spuse, suntem convinși că datorită eforturilor susținute ale ministrului Transporturilor și a echipei ministeriale pe care o conduce, Autostrada Moldovei va fi realizată. Si chiar dacă nu știm să ne lăudăm așa cum o fac unii dintre colegii de coaliție, demonstrăm în schimb mereu, când suntem la guvernare, că știm să facem. Iar faptele cântăresc mai mult în fața oamenilor decât vorbele”, a declarat senatorul PSD de Suceava Ioan Stan. (O.S.)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …

Leave a Reply

Your email address will not be published.