Sunday , June 20 2021

Ioan Stan: De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie? Ce ilegalități protejează?

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, după ce în cursul zilei de marți, PNL, USR-PLUS și UDMR au blocat înființarea comisiei par­lamentare de anchetă a deceselor COVID-19, că aces­te partide au arătat țării „că promisiunea transparenței totale a fost doar o minciună. Reprezentanții acestor partide vor să ascundă în continuare adevărul față de români. Ce vor să nu se afle? De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie? Ce ilegalități protejează? Nu cumva se tem că grozăviile care ar putea ieși la iveală îi vor face pe români să-i alunge cu pietre de la guvernare? Că ar putea fi un nou scandal de tip Unifarm? Acest vot adâncește catastrofal lipsa de încredere în instituțiile statului și va avea efecte devastatoare inclusiv în privința vaccinării și combaterii pandemiei”.

De asemenea, parlamentarul social democrat sucevean susține că „votul lor este însă și dovada supremă că le este groază de reacția oamenilor. Mai ales că, potrivit presei, raportul Ministerului Sănătății privind decesele COVID-19 este gata, dar noului ministru îi este teamă să îl facă public! Şi asta, deoarece pe lângă cei 2.300 de morți în plus, apar alte 3.000 de decese neraportate! 3.000 de morți cu diagnostic secundar COVID-19, despre care nu s-a știut până acum!

5.300 de decese în plus față de statisticile oficiale! Aceasta ar fi realitatea îngrozitoare pe care actuala guvernare vrea să o ascundă românilor.

Cu alte cuvinte, PNL, USR și UDMR au dat un vot pentru mușamalizarea adevărului. Practic, fiecare parlamentar care a votat împotriva constituirii comisiei este un complice ticălos al celor care vor să-i țină pe oameni în minciună și teroare. Este  o sfidare cinică și o formă de dispreț împinsă la extrem față de populația acestei țări chemată să facă sacrificii și să îndure de către o putere de-a dreptul abjectă.

Iar USR-PLUS, care clamează transparența și al cărui ministru al Sănătății a devoalat date controversate, precum că numărul morților de COVID ar fi mai mare decât cel raportat  oficial, și-a dovedit fățărnicia sa ordinară, mai mult decât oricine”, a declarat senatorul PSD de Suceava Ioan Stan.

Vezi si

29 de cazuri active de COVID în tot județul. 19 bolnavi internați în sectoarele COVID, niciunul la ATI

În județul Suceava sunt înregistrate sâmbătă, 19 iunie, 29 cazuri de infecție Covid -19 în …