Sunday , April 14 2024

Ioan Stan: Ca să fim clari, PSD nu susține creșterea vârstei de pensionare

Senatorul Ioan Stan, liderul PSD Suceava, a declarat că discuția despre creșterea vârstei de pensionare trebuie tranșată înainte să mai dăm naștere, din diverse motive politice și la alte îngrijorări pentru români. “Ca să fim clari, PSD nu susține o astfel de măsură iar colegii noștri liberali, care deocamdată nu sunt de acord cu noi, trebuie să înțeleagă că în actualul context social-economic, creșterea vârstei de pensionare nu este deloc oportună”, a spus senatorul social democrat sucevean.

Acesta a mai arătat că PSD nu vrea să pună o presiune și mai mare pe salariați: “Ba din contra, în loc să le generăm acestora mai multe griji, dorim să luăm din povara fiscală de pe umerii lor. Şi facem asta având convingerea că munca pe care o prestează trebuie răsplătită cum se cuvine. Acesta este într-adevăr un proiect util românilor pe care PSD deja l-a propus. În plus, vom face toate eforturile necesare ca să-i convingem și pe partenerii de coaliție de faptul că echitatea se susține doar cu astfel de politici, care sunt în favoarea salariaților”, a afirmat Ioan Stan.

Din punctul său de vedere, în acest moment, coaliția de guvernare nu trebuie să se preocupe în vreun fel de creșterea vârstei de pensionare. “Scopul partidului nostru, și aici subliniem că PSD-ul nu s-a abătut nicio clipă de la acest obiectiv, este să sprijinim și să protejăm în continuare românii. Așadar, trebuie să închidem astfel de teme false și să ne concentrăm pe prioritățile legislative pe care le-am anunțat”, a țncheiat senatorul PSD de Suceava Ioan Stan. (C.P.)

Vezi si

Marcel Ciolacu: Valul de schimbare în Suceava a pornit

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, şi-a exprimat, vineri, convingerea că partidul pe care …