Saturday , May 8 2021

Ioan Stan: Asistăm în această perioadă la un jaf total al bugetului țării de către PNL-USRPLUS-UDMR

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan consideră că ”minciuna a ajuns să fie sinonimă cu Guvernul Cîțu.  Se pare că aceasta este «România Normală» a președintelui Iohannis, una în care guvernul său uită cu aroganță de angajamentele și promisiunile făcute”

Parlamentarul social democrat sucevean  suține că fiecare zi care trece demonstrează imensa fraudă morală care stă la baza actualei guvernări. ”Au câștigat puterea prin minciună și dezinformare, guvernând sfidător și disprețuitor, față de toți românii, inclusiv față de cei care i-au votat”, a declarat Ioan Stan.

Conform acestuia, asistăm în această perioadă la un jaf total al bugetului țării de către PNL-USRPLUS-UDMR. ”Deși în campanie au promis altceva, guvernarea Cîțu umflă schemele de personal, pentru a reuși să angajeze  miile de pile ale partidelor aflate la guvernare.  Astfel, în primele două luni ale acestui an, cheltuielile de personal au fost mai mari cu 1,149 miliarde de lei, față de aceiași perioadă a anului trecut (+6,6%). Practic, de când a fost preluată guvernarea de către PNL, s-au făcut aproximativ câte 1000 de angajări în plus pe lună în aparatul de stat. Iar pentru a  potoli foamea de sinecuri a partidelor Coaliției PNL-USRPLUS-UDRM au fost înființate mii de posturi în plus, posturi care înainte nu existau, cel mai la îndemână exemplu fiind postul de secretar general al instituției prefectului.

Trebuie de spus că într-o țară normală, cu o guvernare responsabilă, ar fi inadmisibil ca premierul să scape de sub control un indicator vital, precum costurile cu salariile, care au o pondere consistentă în bugetul național. În schimb, în România, incompetența este principala caracteristică a actualei guvernări și asta a început să ne coste pe noi, românii, mult prea mult”, a spus președintele PSD Suceava.

Ioan Stan consideră că prin ceea ce face, premierul Cîțu demonstrează că nu este decât o marionetă demagogică care joacă așa cum îi cântă diferite interese de grup. ”Eșecul pare a fi marca personală a domniei sale. Și vorbim aici despre un eșec cu consecințe grave asupra întregii țări țări, nu doar în privința gestionării finanțelor publice, ci și în gestionarea pandemiei și a economiei.  Iar o dovadă în acest sens este că doar Miercuri, Guvernul său, a contractat un  nou împrumut gigantic, de 3,5 miliarde de euro, la dobândă de 14 ori mai mare decât media europeană. Asta ca să nu mai discutăm și despre utopicul Plan Național de Redresare și Reziliență care va fi, cel mai probabil, din nou respins de către Comisia Europeană, românii rămânând pe mai departe fără mult așteptații bani europeni. Trist este că fie acest Plan va fi aprobat, fie că nu, Moldova rămâne pe mai departe fără autostradă. Și asta numai pentru că așa înțeleg cei de la PNL-USRPLUS-UDMR să guverneze: sfidător și incompetent”,a declarat senatorul PSD de Suceava Ioan Stan. (O.S.)

 

Vezi si

De sâmbătă, sucevenii se pot vaccina în parcarea Shopping City

Reprezentanții DSP au anunțat că vaccinarea se va efectua cu vaccin Pfizer BioNtech și vor …