Wednesday , November 30 2022

Ioan Bălan, singurul din vechea gardă a PDL care are o funcţie în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor

balan 2 nov [800x600]

Deputatul sucevean Ioan Bălan deţine funcţia de chestor din decembrie 2012 

Singurul deputat din vechea structură a PDL – partid politic ce a fuzionat cu PNL – care va deţine şi în această nouă sesiune parlamentară funcţia de chestor al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor este Ioan Balan. De fapt, parlamentarul sucevean a fost reales în această funcţie pe care el a obţinut-o încă de la prima sesiune a actualului legislativ din decembrie 2012.
Motivul pentru care Ioan Bălan a fost menţinut în această funcţie de conducerea centrală a partidului este acela că el este singurul parlamentar PDL din ţară care, la alegerile din decembrie 2012, a câştigat colegiul în care a candidat, colegiul uninominal nr. 2 care include cartierul Burdujeni din municipiul Suceava, oraşul Salcea şi comunele Adâncata, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei şi Pătrăuţi.
Funcţia de chestor reprezintă singura funcţie pe care o deţine grupul parlamentar PNL în actuala componenţă a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. Democrat liberalii au mai deţinut până acum şi un post de vicepreşedinte prin Ioan Oltean, post pe care însă l-au pierdut.
Cât despre Ioan Bălan, precizăm că mai are în portofoliu funcţiie de vicepreşedinte regional al PDL (devenit PNL după fuziunea dintre PDL şi PNL – n.red.), precum şi funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Suceava a partidului şi, după cum par a se aşeza lucrurile în politica locală, va fi  candidatul noului PNL pentru funcţia de primar al municipiului Suceava la alegerile locale de anul viitor.
Reamintim că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se înnoieşte la debutul noii sesiuni legislative mai puţin funcţia de preşedinte care este ocupată de Valeriu Zgonea (PSD) pe durata întregului mandat.
Chestorii verifică modul de gestionare a patrimoniului, funcţionarea şi calitatea serviciilor Camerei Deputaţilor şi fac propuneri corespunzătoare Biroului Permanent. Aceştia exercită controlul financiar asupra cheltuielilor efectuate, prezintă Biroului Permanent proiectul de buget al Camerei Deputaţilor şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar anual, asigură menţinerea ordinii în sediul Camerei Deputaţilor şi îndeplinesc alte atribuţii, în conformitate cu dispoziţiile preşedintelui acesteia sau ale Biroului Permanent. In exercitarea atribuţiilor de control financiar-contabil chestorii sunt sprijiniţi de un corp de control compus din doi experţi contabili şi sunt subordonaţi numai plenului Camerei Deputaţilor. La sfârşitul fiecărei sesiuni parlamentare chestorii prezintă plenului Camerei Deputaţilor un raport cu privire la rezultatele controalelor efectuate. (D.P.)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …