Monday , May 20 2024

Ioan Balan cere programe pentru promovarea  atracțiilor culturale românești  

Într-o interpelare adresată ministrului Culturii, deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a cerut ca în cadrul evenimentelor externe susținute de Ministerul Culturii să fie promovate atracțiile culturale și istorice din Bucovina.

Parlamentarul liberal sucevean a arătat că este incontestabil faptul că România dispune de o bogăție culturală imensă, în toate provinciile sale istorice, bogăție și diversitate culturală puțin cunoscută, atât la nivel național, dar, mai cu seamă, la nivel internațional. De asemenea, este îmbucurător faptul că, pe lângă politicile publice de patrimonializare ale administrației publice centrale și locale, o serie de inițiative private contribuie la prezervarea identității naționale românești. “De exemplu, la nivelul județului Suceava, prin eforturi deosebite ale unor localnici, s-au dezvoltat și menținut colecții etnografice de o valoare deosebită, dintre care enumăr: Colecția Etnografică Bucovineană „Ioan Grămadă” din Câmpulung Moldovenesc sau Colecția muzeală „Ileana și Andronic Andronicescu” din localitatea Fundu Moldovei. Apreciez faptul că Ministerul Culturii a inventariat toate aceste elemente de patrimoniu”, a afirmat deputatul Ioan Balan.

Acesta a mai arștat că atracțiile culturale din România sunt, fără îndoială, la fel de importante ca alte atracții pe care le are țara noastră, motiv pentru care o politică eficientă de promovare a bogăției și diversității culturale ar avea efecte sociale și economice pozitive în plan local și național.

Având în vedere eforturile pe care administrația județeană și locală din județul Suceava le-a depus pentru promovarea Bucovinei în plan intern și extern, în principal pentru relansarea activităților turistice, Ioan Balan a solicitat ministrului Culturii informații privind programele de promovare a bogăției și diversității culturale din România pe care ministerul le va susține în anul 2023, atât la nivel național, cât și internațional, precum și despre bugetul alocat în acest an activităților de promovare a atracțiilor culturale din România. Totodată, parlamentarul liberal sucevean s-a interesat și despre modalitățile pe care Ministerul Culturii le are în vedere pentru promovare,  în condițiile în care unele state membre ale Uniunii Europene apelează deja, de mulți ani, la promovarea cu ajutorul comunicării electronice (conturi pe rețele sociale, canale de youtube, platforme de prezentare etc.), cerând în același timp ca în cadrul evenimentelor externe susținute de Ministerul Culturii să fie promovate atracțiile culturale și istorice din Bucovina.  (O.S.)

Vezi si

60.000 lei amendă de la Garda de Mediu, în urma unei sesizări privind zgomotul creat de o instalație de uscare a lemnului

Urmare a unei sesizări referitoare la disconfortul creat prin zgomot de o instalație de uscare …