Tuesday , October 19 2021

Ioan Balan cere modalități de soluționare rapidă a problemelor întâmpinate de posesorii de polițe RCA și de service-urile auto după falimentul City Insurance

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a adresat ieri o interpelare către președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Nicu Marcu, prin care solicită  măsuri rapide de sprijin pentru cei afectați de falimentul Societății de asigurări City Insurance.

Deputatul liberal sucevean arată că intrarea în procedură de faliment a Societății de asigurări City Insurance a generat foarte multe probleme în rândul deținătorilor de polițe de răspundere civilă (RCA) din România, dar și al unităților de reparații (service auto), care așteaptă de luni de zile decontările pentru unele lucrări efectuate. Potrivit unor informații apărute în spațiul public, City Insurance avea în derulare peste 3 mi­­-lioane de polițe de tipul RCA, ceea ce situează acest asigurător pe prima poziție pe acest segment de  piață.

„În ciuda asigurărilor pe care le-a transmis în spațiul public Autoritatea de Supraveghere Financiară, potrivit cărora ”toți asigurații cu polițe City Insurance vor beneficia de despăgubiri prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraților”, este important de precizat că tot mai mulți posesori auto se confruntă cu refuzul unităților service atunci când se prezintă cu o poliță încheiată cu City Insurance”, susține deputatul liberal sucevean.

Având în vedere necesitate rezolvării cu celeritate a tuturor dosarelor de daună pentru asigurații City Insurance, Ioan Balan a solicitat președintelui ASF clarificări privind numărul de polițe RCA valide la momentul declanșării falimentului City Insurance, precum și în cât timp consideră acesta că vor fi decontate către unitățile de reparații auto, prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraților, toate sumele neachitate, care produc reale probleme acestor operatori economici.

De asemenea, Ioan Balan a cerut clarificări în privința modului în care  deținătorii de polițe RCA la compania City Insurance vor fi infomrați asupra drepturilor pe care le au în perioada ulterioară declanșării falimentului, precum și a termenului anticipat de ASF pentru soluționarea fiecărui dosar de pagubă pentru asigurații City Insurance. (O.S.)

 

Vezi si

Primăria Udești, amendată cu 25.000 de lei pentru deșeurile găsite de Garda de Mediu pe câmpurile din Chilișeni

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava a înregistrat o petiție referitoare la abandonări …