Wednesday , December 7 2022

Ioan Balan cere ministrului Agriculturii să identifice măsuri de sprijin pentru comercializarea și depozitarea fructelor în județul Suceava

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a depus o interpelare adresată ministrului Agriculturii, Petre Daea, în care a cerut adoptarea urgent a unor forme de sprijin pentru pomicultorii din Suceava, în condițiile în care, în lipsa unor spații de depozitare adecvate și demararea unor investigații privind concurența mai puțin loială pe care o fac unele state care exportă fructe și legume în România, de cele mai multe ori la prețuri sub costul de producție.

Parlamentarul liberal sucevean a arătat că pomicultorii suceveni depun eforturi deosebite pentru a obține în fiecare an recolte mai mari și de o calitate superioară. “Chiar și în anul 2022, când condițiile meteorologice au fost nefavorabile, fermierii suceveni au reușit să producă fructe în cantități importante pe care, din păcate, nu le pot nici depozita în cele mai bune condiții și nici nu le pot valorifica la un preț care să le permită să acopere cheltuielile deja efectuate. Din cauză că piața românească este inundată de fructe din import, mai ieftine și nu mai bune (gust/calitate), fermierii suceveni sunt în imposibilitatea de a valorifica rodul muncii lor”, susține deputatul sucevean Ioan Balan.

În aceste condiții, acesta i-a solicitat ministrului Daea să propună Consiliului Concurenței o investigație privind concurența mai puțin loială pe care o fac unele state care exportă fructe și legume în România, de cele mai multe ori la prețuri sub costul de producție (dumping).

De asemenea, Ioan Balan a cerut adoptarea urgent a unor forme de sprijin pentru pomicultorii din Suceava, în condițiile în care, în lipsa unor spații de depozitare adecvate, venirea anotimpului rece și a temperaturilor scăzute poate conduce la distrugerea producției din acest an. (O.S.)

Vezi si

LUNGU: A fost finalizat proiectul de aducțiune a gazului metan la 30 de străzi din oraș

Miercuri, începând cu ora 11:00, au fost alimentate cu gaz metan străzile din cartierul Tineretului. …