Sunday , January 29 2023

Ioan Balan cere miniștrilor Sănătății și Energiei soluții urgente în vederea găsirii unui furnizor de energie  pentru Spitalul Județean Suceava

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a depus o interpelare adresată ministrului Sănătății și ministrului Energiei, în care a prezentat situația aberantă in care se află Spitalul Județean Suceava, care nu reușește să găseasă un furnizor de energie electrică, deși a oferit prețuri foarte mari.

Parlamentarul liberal sucevean a arătat că în, ultimii ani, prin grija Consiliului Județean Suceava, Spitalul Județean de Urgență Suceava „Sfântul Ioan cel Nou” a beneficiat de investiții consistente și de dotări semnificative, fiind catalogat, în mod obiectiv, drept un spital la standarde europene. Mai mult decât atât, grație eforturilor pentru modernizarea și dotarea acestei unități sanitare, spitalul județean deservește sute de mii de locuitori din județ, care se adresează cu prioritate către cea mai modernă structură medicală din regiune.

“Criza energetică severă, care se manifestă cu intensitate și în România, a determinat nu numai o criză a prețurilor, ci și o criză a cantităților care sunt disponibile pe piață. Dacă în privința prețurilor, Guvernul României a adoptat cele mai bune soluții prin Ordonanța de urgență nr.27 din 18 martie 2022, cu modificările și completările ulterioare, în ceea ce privește cantitățile disponibile în piață sau dorința furnizorilor de a încheia contracte noi de furnizare cu marii consumatori au început să apară tot mai multe probleme”, a atras atenția deputatul sucevean. În acest context, Ioan Balan a prezentat exemplul Spitalului Județean de Urgență Suceava „Sfântul Ioan cel Nou” care nu a reușit, după două licitații consecutive derulate în luna octombrie și în luna noiembrie, să încheie un nou contract de furnizare de energie electrică, deși prețurile pe care le oferă unitatea sanitară sunt foarte mari.

Având în vedere riscurile pe care le comportă necontractarea imediată a cantităților de energie electrică asupra vieții și sănătății pacienților din Spitalul Județean de Urgență Suceava „Sfântul Ioan cel Nou”, Ioan Balan a solicitat celor doi miniștri  soluții de urgență astfel încât Spitalul Județean  Suceava să poată contracta cât mai repede cantitățile de energie electrică necesare funcționării în condiții optime a unității sanitare. De asemenea, liberalul sucevean a cerut și explicații referitoare la  motivele pentru care furnizorii de energie electrică din România, care în trecut concurau între ei ca să obțină un contract de furnizare cu o unitate spitalicească, nu au participat la niciuna dintre licitațiile lansate de S.J.U. Suceava. (C.A.)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …