Saturday , January 28 2023

Investitori străini din Ucraina vor să-și relocheze activitățile în județul Suceava  

Investitori străini din Ucraina și-au exprimat intenția de a-și reloca activitățile în județul Suceava, a declarat miercuri președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, , într-o ședință a forului administrativ.

Potrivit președintelui CJ Suceava, în această perioadă există o mare oportunitate pentru județ care trebuie valorificată.

El a spus că în zonă au venit și reprezentanți de la Ministerul IMM-urilor și se caută zone, hale, parcuri industriale pentru relocări de firme din Ucraina.

Flutur a exemplificat cu un investitor german care vrea relocarea de la Kiev și are nevoie de mai multe hale și de suprafețe cu acces.

„Apelul meu către dumneavoastră este să încercați să veniți cu soluții. Sunt oportunități mari pe care trebuie să le valorificăm. Unele dintre ele pot fi și în zona Aeroportului de la Suceava”, le-a spus Flutur consilierilor județeni în timpul dezbaterilor la proiectul de hotărâre privind construcția drumului alternativ dinspre cartierul sucevean Burdujeni spre Aeroport.

El a arătat că, deși drumul are o lungime de doar 5,4 kilometri și investiția este mică, aceasta oferă o perspectivă mare zonei.

„E nevoie de acest drum pentru că, în orele de vârf , la Aeroport nu faci față. Dăm o perspectivă și zonei industriale”, a spus Flutur.

Totodată, el a precizat că autoritățile județene sucevene urmează să înceapă și procedurile pentru construcția unui drum de la Aeroport spre est, spre localitatea Dumbrăveni. (Agerpres)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …