Sunday , December 4 2022

Invăţător din Botoşana, acuzat de părinţi de comportament neadecvat

Invatatorul Teofil Creanga

  18 părinţi din localitatea Botoşana au refuzat să-şi înscrie copii în clasa pregătitoare, pe motivul că învăţătorul Teofil Creangă, care urmează să ia clasa nu are un comportament adecvat pentru activitatea didactică pe care o desfăşoară u un inspector şcolar de specialitate va realiza inspecţii de specialitate în şcoală, dar şi inspecţie la clasă, în urma cărora vor fi comunicate rezultatele conducerii şcolii şi Consiliului Profesoral u în final, se va constitui şi o comisie de cercetare a cadrului didactic la nivelul unităţii de învăţământ

Mai mulţi părinţi din localitatea Botoşana, au protestat în cursul zilei de ieri la Inspectoratul {colar Judeţean cu privire la învăţătorul care urmează să predea la clasa pregătitoare. ~nvăţătorul, Teofil Creangă, este acuzat de părinţi că are un comportament neadecvat cu activitatea didactică pe care o desfăşoară. “~nvăţătorul nu se comportă civilizat, nu-şi desfăşoară activitatea didactică aşa cum ar trebui. Are un comportament ciudat şi se bagă în problemele fiecărei familii: când se spovedesc şi împărtăşesc fiecare. Mai mult, pedepseşte psihic copiii, îi pune să citească acatiste, le spune că sunt posedaţi de diavol, le vorbeşte despre sexualitate şi nu acceptă alte religii. De pe 4 aprilie am înştiinţat Inspectoratul {colar Judeţean, şi neobţinând o programare, am venit astăzi neanunţaţi. Am lăsat un dosar cu toate declaraţiile părinţilor şi o cerere pentru viitoarea clasă pregătitoare pentru a se soluţiona acest caz. Timpul trece, copiii trebuie să meargă la şcoală şi trebuie să fie educaţi cum trebuie”, a declarat Eugenia Boca, unul dintre părinţii copiilor.
Din acest motiv, părinţii copiilor au refuzat să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare, până când acest caz nu va fi soluţionat.
Protest al parintilor din Botosana la ISJ Suceava
Invăţătorul mai are antecedente în acest sens
Potrivit celor spuse de reprezentanţii Inspectoratului {colar Judeţean, în cazul învăţătorului a mai existat o sesizare în anul şcolar anterior, care s-a finalizat cu o sancţiune şi cu diminuarea calificativului la Bine. Anul acesta un grup de 14 părinţi au făcut o altă sesizare la Inspectoratul {colar Judeţean. Aceşti părinţi refuză deocamdată înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. “Este vorba despre 18 preşcolari ai căror părinţi refuză să-i înscrie în clasa 0, pe motiv că învăţătorul care urmează să ia clasa nu desfăşoară activitatea corespunzător şi nu parcurge programa şcolară. Situaţia este gestionată de conducerea I{J Suceava, iar părinţii au fost consiliaţi pentru a-şi înscrie copiii în această a doua etapă pentru că înscrierea urmează o procedură naţională, într-o aplicaţie electronică şi aceşti copii trebuie să fie înscrişi pentru a studia în anul şcolar următor”, a declarat Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului {colar Judeţean.
Reprezentantul I{J Suceava a mai spus că inspectorul şcolar de specialitate pentru învăţământul primar demarează o procedură de inspecţie de specialitate la {coala cu clasele I-VIII din localitatea Botoşana. ~n cadrul procedurii, inspectorul şcolar va administra teste specifice evaluării la sfârşit de clasa a IV a, asemănătoare cu cele utilizate în testarea pilot, la nivel naţional. De asemenea, se vor realiza inspecţii la clasă şi se va aduce la cunoştinţa conducerii şi a Consiliului Profesoral rezultatul inspecţiei, după care se va constitui o comisie de cercetare a cadrului didactic la nivelul unităţii de învăţământ. (Georgiana GROZA)
 
 

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …

No comments

  1. saracul il stiim
    e handicapat