Saturday , March 25 2023

Învățătoarea Rodica Maloș, care și-a pierdut casa în urma exploziei blocului din Burdujeni, cere ajutor sucevenilor

In prezent, învățătoarea stă în chirie, cu sprijinul Primăriei Suceava n cadrul didactic și-a depus dosarul de pensionare pe data de 10 ianuarie dar a rămas la catedră.

Sucevenii au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a o ajuta pe învățătoarea Rodica Maloș de la Şcoala Gimnazială ”Jean Bart”, care și-a pierdut casa în urma exploziei de la blocul din Burdujeni, de la începutul lunii decembrie. În prezent aceasta stă în chirie iar pe 10 ianuarie și-a depus dosarul de pensionare, însă a optat să rămână la catedră, să fie alături de elevii săi dar și pentru a mai avea o sursă de venit.

”5 decembrie 2022-explozia care a afectat blocul din Burdujeni i-a răpit casa, bunurile, garderoba, actele, cele peste 400 de cărți pe care le iubea și câte altele, însă i-au rămas neclintite încrederea în Dumnezeu și în semenii săi, singurii în măsură să o ajute să treacă peste acest impas. A părăsit locuința într-o pijama albastră în care a fost găsită și scoasă de sub dărâmături și mobila căzută.Pompierul care a salvat-o i-a spus că a avut parte de o minune, că este încă în viață. A luat cu ea doar amintirile, o inimă puternică și recunoștința că încă este în viață, le – a înnodat cu fire de speranță și credință și luptă astăzi pentru a supraviețui, o ia de la zero și își dorește un colț al ei pe care să îl numească din nou “acasă”.A conștientizat cu fiecare respirație enunțul: “Goi venim, goi ne ducem”. Este vorba despre doamna învățătoare Rodica Maloș, de la Şcoala Gimnazială ”Jean Bart” din Burdujeni, un om cu suflet minunat, care se mutase în apartament cu numai trei luni înaintea exploziei. Era extrem de mulțumită că se poate bucura de un loc liniștit, numai al ei, în care să își trăiască în liniște bucuriile dulci ale bătrâneților care aveau să vină. A fost o locuință cumpărată cu efort, cu sume strânse de-a lungul unei cariere didactice și o parte împrumutate, o locuință de care însă nu a avut parte și din care nu mai poate recupera nimic. O locuință din care a mai rămas doar o perdea maro fluturând la geam, un mare hău în locul sufrageriei de altădată și  multe lucruri distruse. Pe data de 10 ianuarie trebuia să își depună dosarul de pensionare și să se bucure în propriul cămin de amintirea atâtor generații de copii cărora le-a dat aripi să zboare și să își savureze anii care vor urma în liniște. Din păcate soarta avea să îi schimbe radical drumul vieții, a reușit să scoată duplicate la acte și să depună dosarul de pensionare, cu bunăvoința Inspectoratului Județean Şcolar rămâne în continuare în câmpul muncii, stă momentan în chirie printre lucruri străine grație ajutorului primit din partea Primărie Suceava pentru acoperirea acesteia în valoare de 25.000 de lei și luptă zilnic să își păstreze puterea de a merge mai departe.

Acea noapte de coșmar va rămâne mereu întipărită în mintea doamnei învățătoare Maloș, șocul acelor evenimente i-au gravat adânc sufletul cu durere, izvorul lacrimilor sale este greu de oprit.Femeia cochetă și iubitoare de frumos și-a pierdut până și parte din podoaba capilară alături de atâtea lucruri materiale, însă își păstrează puterea, iar vocea ei răsună a încredere și speranță, e tot ce i-a mai rămas.

Un astfel de om minunat merită ajutat. Împreună, cu eforturi individuale mici, o putem ajuta să aibă un loc al ei, în care să își trăiască zilele după tumultul unei vieți de muncă și a unor evenimente nu foarte fericite din ultimul timp. Doamna învățătoare va fi recunoscătoare pentru o locație oricât de mică, o va aprecia și o va iubi știind că este rezultatul generozității și iubirii oamenilor de bine. Se roagă zilnic pentru binefăcătorii ei actuali și viitori și știe că într-o zi soarele va străluci din nou în privirea sa”, au transmis reprezentanții Asociației Umanitare ”Sânge pentru România”, care s-au implicat avtiv în strângerea de fonduri.

Toți cei care doresc să o ajute pe învățătoarea Rodica Maloș, o pot face donând în contul deschis de aceasta. Titular: Maloș Rodica, Cont: RO71 BRDE 340S V137 6686 3400, Moneda: RON, Banca: BRD. (C.R.)

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …