Tuesday , January 31 2023

Învățătoarea din Câmpulung Moldovenesc, acuzată că a lovit un copil, este nevinovată, conform anchetei școlii. Părinții celorlalți  elevi o susțin

Învățătoarea  de la Şcoala Gimnazială „ Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc , acuzată de agresarea unui elev care a ajuns la doctor cu vânătăi pe corp, este nevinovată, potrivit anchetei școlii, informează Euronews și edupedu.ro. Mai mult, și unii părinți susțin nevinovăția învățătoarei, iar raportul anchetei spune că problema este la „comportamentul elevului, care deranjează activitatea de la clasă”, conform aceleiași surse.

Mama copilului de șapte ani a acuzat-o pe învățătoare că i-a agresat băiatul fizic și verbal. Mama a mers la Institutul de Medicină Legală (IML) și a obținut un certificat medico-legal care atestă că fost lovit și zgâriat copilul. Părinții susțineau la acea vreme că directoarea școlii a încercat să-l intimideze pe copil și să ascundă faptele, iar inspectorul școlar adjunct spune că „s-au ajuns la niște concluzii prin care nu se confirmă faptul că a fost lovit copilul”.

Conform sursei citate, ancheta școlii a ajuns la concluzia „că fapta descrisă în plângere nu există” și că „pentru întregul colectiv didactic este regretabilă popularitatea negativă și prejudiciul de imagine adus unității de învățământ prin nerespectarea prezumției de nevinovăție”. În prezent mai sunt în desfășurare o anchetă a Inspectoratului Școlar Suceava și o anchetă penală realizată de poliție.

În plus, acum, părinții elevilor din clasă susțin învățătoarea și au emis un comunicat în care scriu că “nevinovăția doamnei” “cu siguranță o să fie dovedită” și că “toți cei 27 de copii din Clasa Pregătitoare (despre care familia I. susține că s-ar fi aflat de față la presupusele agresiuni) neagă cu ardoare că s-ar fi întâmplat vreun incident”.

 Redăm mai jos, integral, comunicatul transmis de părinți:

“Părinții Clasei Pregătitoare de la  Şcoala Gimnazială „ Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc , formulăm prezentul COMUNICAT:

Am rămas oripilați de amploarea acestui scandal, ca urmare a tuturor articolelor apărute. Credem în nevinovăția doamnei învățătoare și cu siguranță că aceasta o să fie dovedită. În sprijinul celor afirmate dorim să punctăm următoarele:

1.Toți cei 27 de copii din Clasa Pregătitoare (despre care familia I. susține că s-ar fi aflat de față la presupusele agresiuni ) neagă cu ardoare că s-ar fi întâmplat vreun incident, care să confirme că a existat vreo agresiune fizică, verbală, psihologică sau de orice altă natură, din partea doamnei învățătoare din prima zi de școală până la data prezentului comunicat.

2.Copiii noștri care ne comunică în fiecare zi absolut tot ce se întâmplă la școală , chiar dacă sunt mici, ar fi semnalat presupusul incident acasă sau orice alt incident neconform cu activitățile specifice școlii.

3.Copilul care se presupune că a fost agresat, a schimbat nenumărate grădinițe și cadre didactice.Din dicuțiile comunității restrânse a municipiului Câmpulung Moldovenesc am înțeles că părinții minorului au mai lansat acuzații și în trecut tot pentru fapte de agresiune împotriva cadrelor didactice, iar presupusele agresiuni nu au fost confirmate.

4.În data de 12.01.2023 în cadrul anchetei Inspectorarului Județean școlar Suceava au fost convocați toți părinții împreună cu copiii din Clasa Pregătitoarea de la școala Gimnazială „Bogdan Vodă“ Câmpulung Moldovenesc. Menționăm că la ora 14:00 au fost  cu toții prezenți. Copiii au fost însoțiți de părinții acestora pentru a fi ascultați de către inspectorul desemnat. Fiecare copil a fost ascultat individual , în prezența reprezentantului legal într-un interval de aproximativ 15-20 minute pentru a se stabili adevărul cu privire la presupusele fapte de agresiune, iar fiecare părinte a completat chestionar scris, individual, în scopul aflării adevărului.

Singurul care a lipsit, a fost chiar copilul familiei I., deși  acesta în data de 12.01.2023 a fost prezent la toate orele de curs , în intervalul 08:00-12:00 . Familia I. s-a programat la discuția cu reprezentantul I.S.J Suceava la ora 16:00 ,după cum am observat din lista de așteptare formulată. La ora 16:00 s-au prezentat doar părinții copilului, motivând că acesta este bolnav, deși considerăm că ar fi fost în interesul acestora să îl aducă pe copil,  să fie și el ascultat pentru aflarea adevărului. I-am solicitat domnului inspector că dorim să fie exprimat și punctul de vedere al minorului, nu doar al părinților acestuia. Din momentul formulării acuzațiilor de către familia I.,activitatea de la clasă nu a fost în nici un fel influențată, iar doamna învățătoare a dat dovadă de profesionalism ca întotdeauna în desfășurarea procesului de educație. Noi părinții ne  punem speranță în organele abilitate pentru stabilirea adevărului.   Cu stimă colectivul Clasei de părinți Pregătitoare”.

Euronews România mai notează că, părinților de la clasele ciclului primar, conducerea școlii le-a trimis un chestionar de evaluare a gradului de satisfacție, în care aceștia au răspuns, printre altele, că sunt foarte mulțumiți de atmosfera prietenoasă și caldă de la clasă. Mama copilului agresat a declarat că părinții erau prezenți atunci când cadrul didactic ar fi ridicat vocea la ea și îi spunea că băiatul “are probleme cu nervii” și că “nu este normal”. Acum, mai susține mama copilului presupus agresat, ceilalți părinți încearcă să mușamalizeze cazul, deși “multe dintre mămici știu că i-a pocnit și pe ai lor”.

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …