Saturday , October 16 2021

Învățământul liceal, cel mai afectat de COVID

Jumătate dintre cele 80 de clase mutate în online în primele două săptămâni de școală sunt de la învățământul liceal. De la începutul anului școlar și până în prezent, au fost raportate de către unitățile de învățământ din județul Suceava 145 de cazuri de COVID, 83 fiind în rândul elevilor și 62 la angajații din sistem. Aceste îmbolnăviri au dus la sistarea cursurilor cu prezență fizică și trecerea la învățământ online pentru circa 2.000 de elevi.

În cursul zilei de vineri, unitățile de învățământ din județ au raportat 18 noi cazuri confirmate de COVID, dintre care 6 la elevi și 12 la personalul angajat. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, au primit rezultate pozitive la testarea pentru COVID un preșcolar de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, un elev de la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți, un elev de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava și 3 elevi de la învățământul liceal: Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei și  Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

Au fost confirmați cu COVID 4 profesori pentru învățământ preșcolar: GPN Ipotești, GPP ”Căsuța Piticilor” Câmpulung Moldovenesc, GPN Ciprian Porumbescu, GPN Valea Stânii, 2 profesori de la Școala Gimnazială Nr. 1 Iaslovăț, 3 profesori de la învățământul gimnazial: Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți, Școala Gimnazială Nr. 2 Iaslovăț, Școala Gimnazială Preutești,

2 profesori de la învățământul liceal: Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Suceava, Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, și un angajat al GPP ”A.B.C.” Suceava. Drept urmare, a fost suspendată activitatea cu prezență fizică la o grupă de preșcolari, o clasă de la învățământul primar, o clasă de gimnaziu și 3 clase de la învățământul liceal.

În primele două săptămâni de școală, au fost raportate de către unitățile de învățământ din județul Suceava 145 de cazuri de COVID, 83 fiind în rândul elevilor și 62 depistate printre angajații din sistem. Aceste îmbolnăviri au dus la sistarea cursurilor cu prezență fizică pentru 80 de clase și grupe și trecerea la învățământ online pentru circa 2.000 de elevi. Cel mai afectat este învățământul liceal, unde s-a impus mutarea cursurilor online în cazul a 39 de clase, urmat de învățământul gimnazial, unde a fost sistată activitatea didactică la 23 de clase.

Suspendarea activităților cu prezență fizică impune o carantină de 14 zile pentru cei testați pozitiv sau cei care refuză testarea, ori o carantină de 7 zile și revenirea la cursuri în a 8-a zi în cazul celor testați negativ. (O. NUȚU)

 

 

Vezi si

Creștere semnificativă a numărului sucevenilor care se vaccinează antiCovid

În cursul zilei de joi, 14 octombrie, 1.567 de suceveni s-au vaccinat împotriva Covid-19. Dintre aceștia, …