Tuesday , April 23 2024

Într-o săptămână, circa 100 de copii ucraineni trec prin Vama Siret și sunt consiliați și ajutați de angajații DGASPC Suceava

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a informat că a redus activitatea de permanență în Vama Siret la două ture și că în săptămâna 3-9 iunie un număr de 108 de copii și 53 de mame au beneficiat de servicii sociale la Centrul Blue Dot din Vama Siret – consiliere, suport emoțional, respiro, sprijin material, sprijin pentru transport sau cazare etc.

În tot acest timp, s-au împărțit pliante mamelor cu copii, s-a distribuit apă și mâncare pentru bebeluși, materiale igienice, cărucioare pentru copii, cartele telefonice, pampers, produse igienice, jucării, mâncare, cu sprijinul UNICEF, HHC, TAR, Salvați Copiii și al celorlalte or ganizații din vamă. De asemenea, 9 minori neînsoțiți au trecut prin Vama Siret, fiind asistați, consiliați și îndrumați în vederea obținerii documentelor necesare pentru a călători mai departe alături de persoanele pe care părinții le-au împuternicit pentru a-i însoți.

De la începutul conflictului armat, în jur de 1.200 de mame și 1.700 de copii au beneficiat în Spațiile BLUE DOT din Vama Siret de servicii de consiliere și sprijin emoțional și de ajutor din partea DGASPC Suceava. Peste 1.000 de minori neînsoțiți au fost asistați, consiliați și îndrumați în vederea obținerii documentelor necesare pentru a călători mai departe alături de persoanele pe care părinții le-au împuternicit pentru a-i însoți. 39 de minori ucraineni au beneficiat de măsura plasamentului în regim de urgență, la Casa de tip Familial ”Universul Copiilor” din Rădăuți, iar Centrul Maternal Suceava găzduiește de la începutul războiului în Ucraina, cu măsură de protecție, un cuplu mamă-copil, ambii minori.

Din Centrul de colectare donații de la nivelul FDGASPC Suceava au fost transportate donații către centrele, pensiunile și familiile care cazează refugiați din localitățile Mănăstirea Humorului, Cacica, Marginea, Vama, Pojorâta, Gura Humorului, Sucevița, Vicovu de Jos, Rădăuți, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Arbore, Slatina și Ipotești. Se oferă copiilor ucraineni, în continuare, rucsacuri din partea UNICEF, dar și rucsacuri echipate cu sprijinul TAR, de către copiii din UK, care au pus în fiecare rucsac pe lângă obiecte și rechizite utile și câte o scrisoare de încurajare pentru fiecare copil ucrainean, care trece prin Vama Siret. (O. NUȚU)

Vezi si

Angelica Fădor: ”Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești – un eveniment de înaltă ținută”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a fost prezent, duminică, la Festivalul Național al Ouălor …