Saturday , April 13 2024

 Într-o lună începe renovarea spitalului județean

Renovarea energetică a spitalului județean va putea începe într-o lună. Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Consiliului județean Suceava, Gheorghe Flutur, ieri, după o vizită alături de managerul Alexandru Calancea la un șantier de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

E vorba de un proiect de anvelopare a spitalului nou de 13 milioane de euro (probabil că suma la care se referă este cu tot cu TVA – n.red.). Aici intră izolare, schimbare geamuri, uși tot ce înseamnă partea electrică”, a spus Gheorghe Flutur.

Ulterior, și managerul Alexandru Calancea a spus că anveloparea spitalului nou – deci nu intră și pavilioanele unde funcționează clădirile din așa numitul „Spital Vechi” – sunt avem în desfășurare și în maxim o lună de zile vor începe o investiție.

Asocierea de firme ANTRAMICONS SRL (Leader) alături de BALTUR SIB și TOPGEOSYS este cea care va face lucrările pentru suma de 48.126.525 lei fără TVA care reprezintă aproximativ 98,75% din valoarea de 48.735.925,10 lei fără TVA, cât a fost estimată de CJ Suceava în mega proiectul de renovare energetică a acestei unități spitalicești.

Pe lângă cele trei firme anterior menționate, au mai fost declarate având calitatea de subcontractanți încă cinci societăți comerciale și anume LIFT SERVICE, EUROCONFORT, INSTAL EXPERT, REAL PROTECTION GUARD și VOLTER. Înainte de lucrări este necesar proiectul pentru autorizația de construire și, în general, realizarea etapei de proiect tehnic și detalii de execuție. Durata totală a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 13 luni, din care 45 de zile calendaristice de la data înscrisă în nota de comandă pentru prestarea serviciilor de proiectare, inclusiv verificarea tehnică de calitate a documentațiilor. Practic, ca să fie emis ordinul de începere înainte de 1 aprilie, documentațiile trebuie finalizate iar Primăria Suceava trebuie să emită autorizația de construire. (D.P.)

Vezi si

Cursuri gratuite de educație financiară pentru Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat, în perioada 28 martie-4 aprilie a.c., …