Monday , February 26 2024

Interzicerea căruțelor în oraș a fost votată de consilierii locali suceveni

De la anul, nicio căruță nu va mai putea intra în Suceava fără riscul de a fi imobilizată de polițiștii locali. Aleșii locali nu au stabilit încă ce se va întâmpla cu animalele care trag căruța și nici cu vehiculul u singura măsură stabilită este amendarea proprietarului atelajului cu o sumă neprecizată  

consiliu_tn

La propunerea viceprimarilor municipiului Suceava Lucian Harșovschi și Ovidiu Doroftei, ieri, în plenul deliberativului local, s-a hotărât ca pe teritoriului orașului reședință de județ să fie interzisă circulația căruțelor. Conform proiectului de hotărâre adoptat, este interzisă circulația vehiculelor cu tracțiune animală pe domeniul public al municipiului Suceava, începând de la data intrării în vigoare a actului normativ adoptat ieri de Consiliul Local Suceava, la începutul lunii ianuarie 2016. In ședința de ieri, 18 din cei 19 consilieri locali au votat pentru interzicerea circulației căruțelor pe străzile municipiului, un singur consilier abținându-se de la vot.  S-a stabilit că până la intrare în vigoare a hotărârii vor fi amplasate semne de interzicere a circulației atelajelor. Deliberativul local a hotărât că nu se vor confisca atelajele, acestea fiind doar imobilizate prin confiscarea plăcuțelor de înmatriculare până la plătirea amenzii. Cuanumul acestei amenzi urmează să fie stabilit în perioada următoare. Consilierii suceveni au detaliat în urma analizării acestui proiect de hotărâre modul în care se va proceda. Astfel, pentru că nu există spații în care să fie ținute animalele care ar putea să facă obiectul contravenției nou instituite și nici garaje în care să fie ținute atelajele surprinse pe șoselele municipiului Suceava, atât căruțele cât și animalele ar putea să rămână pe răspunderea proprie a deținătorilor, acolo unde organele de ordine le vor constata prezența ilegală. Până la începutul lunii ianuarie se aștepte normele de aplicare a acestei hotărâri de Consiliu Local în care de altfel vine în continuarea unei legi mai vechi votate în Parlament care interzicea încă de acum aproape un deceniu circulația vehiculelor cu tracțiune animală în mediul urban. (Alexandra NEGRU)

Vezi si

Rezultate bune și foarte bune la simularea Evaluării Naționale pentru prima promoție de la reînființarea ciclului gimnazial, la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi”

Conducerea Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți a ținut să informeze că cei 29 de elevi …