Thursday , August 18 2022

Intervenție stomatologică inedită în Suceava, desfășurată cu succes la Clinica Adent

Pe parcursul a șapte ore, medicul stomatolog Andrei Cristof a realizat un număr impresionant de 38 de implanturi dentare la doi pacienți. Este vorba despre un cuplu, soț-soție. Cei doi au plecat acasă cu câte 20, respectiv 18 implanturi într-o singură zi 

 cristof

Implanturile dentare reprezintă cea mai modernă și eficientă soluție de înlocuire a dinților pierduți. Fie că pierdem un dinte, mai multi dinți sau chiar toți dinții, implanturile și tehnicile moderne de implantologie pot face minuni. O astfel de minune a făcut și medicul stomatolog Andrei Cristof, care își desfășoară activitatea la Clinica stomatologică Adent, situată pe Aleea Nucului, numărul 7A, fixând 38 de implanturi dentare în șapte ore. După cum v-am mai informat în numerele precedente, este prima clinică stomatologică din județul nostru care are și medic anestezist, prin urmare pacientul poate suporta mai ușor tratamentul aplicat. Este foarte cunoscut faptul că mulți dintre noi au o adevărată fobie de dentiști și tot amână vizita într-un cabinet de specialitate, dar la această clinică ne putem relaxa în totalitate. Așa au făcut și doi soți din Suceava care și-au lăsat gura pe mâna doctorului Cristof. Astfel, pe parcusul unor intervenții care au durat aproximativ șapte ore, acesta le-a protezat 38 de implanturi dentare, 20 pentru bărbatul în vârstă de 58 de ani, iar alte 18 pentru soția sa, în vârstă de 55 de ani. “Toate implanturile au fost puse odată, pacienții plecând acasă cu lucrări provizorii, în aceeași zi”, a explicat medicul stomatolog Andrei Cristof.

Acesta nu este singurul caz deosebit realizat cu succes de stomatologul sucevean Andrei Cristof, zilele trecute acesta fixând trei implanturi unei tinere în vârstă de 19 ani din Câmpulung Moldovenesc, care a fost victima unui accident rutier. Complexitatea cazului a constat în faptul că pacienta a necesitat reconstrucție de os, având maxilarul practic sfărâmat în urma impactului suferit. “Pacienta a necesitat reconstrucție de os. Osul fracturat a fost separat în două și s-a folosit os artificial. Intervenția a durat aproximativ două ore și jumătate, fiind folosită anestezie locală”, a explicat medicul Andrei Cristof.

Reamintim că la această clinică se folosește și sedarea intravenoasă, care este indicată persoanelor cu dentofobie severă, cât și persoanelor cu retard psihic. Implică o înțepătură prin care este injectat în venă un sedativ ușor, care va face pacientul să adoarmă și să nu își amintească nimic după tratament. Este o modalitate de sedare extrem de eficientă, singurul dezavantaj fiind că după ce trece efectul anesteziei, pacientul este ușor amețit. (Cristina RUSTI)

 

Vezi si

Ministrul Dezvoltării a semnat contractul de execuție pentru lucrările de consolidare ale ansamblului Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila a semnat în cursul dimineții de joi contractul de execuție pentru lucrările …