Wednesday , February 8 2023

Intervenție chirurgicală complicată la Spitalul Județean, la un pacient ce fusese deja operat de tumoră la buza inferioară

Pacientul de 70 de ani a fost operat în aprilie de tumoră la buza inferioară, iar acum a avut loc al doilea pas al intervenției, la nivelul ganglionilor, o operație complexă, de peste șase ore, efectuată prin incizie la nivel cervical. Medicul Gelu Duprii, care l-a operat, spune că bărbatul diagnosticat cu carcinom se simte acum bine

Medicul Gelu Duprii, medic specialist în Chirurgie oro-maxilo-facială la Spitalul Județean, a prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, o intervenție chirurgicală complexă ce a avut loc în premieră la spitalul sucevean, la un pacient fumător, în vârstă de 70 de ani, căruia în aprilie i se extirpase o tumoră de aproximativ doi centimetri la buza inferioară.

Operația a decurs bine, pacientul a fost externat, iar după confirmarea histo-patologică a diagnosticului de carcinom, bărbatul a fost acum supus unei a doua intervenții. Dr. Duprii a explicat că este de fapt vorba de o intervenție în doi pași, cea de-a doua fiind făcută printr-o incizie la nivel cervical, fiind vizați anglionii afectați.

Operația din aprilie a decurs bine, “Este vorba despre un pacient de 70 de ani care se prezintă în luna aprilie cu o formațiune tumorală la nivelul buzei inferioare, de aproximativ doi centimetri, nedureroasă. Am ales să tratăm asta în doi pași, în primă fază realizându-se extirparea formațiunii tumorale, iar în acest sens n-au existat complicații. Pacientul a revenit după o perioadă de cinci luni, s-a efectuat examenul CT, care ne-a arătat că existau deja ganglioni, probabil metastatici. Am decis să îl operăm din nou, să facem practic al doilea pas al intervenției. Am intervenit la nivel cervical, s-a efectuat o incizie cutanată, s-a disecat în planuri, iar în urma unei intervenții extrem de complexe, rezultatul a fost unul foarte bun. Intervenția a durat în jur de șase ore, iar pacientul în vârstă de 70 de ani a avut o recuperare rapidă. În continuare, tratamentul este de natură oncologică. Dacă ne-am fi rezumat doar la prima intervenție, speranțele de viață ale pacientului erau reduse. Adică vorbim de o evoluție rapidă, de maximum doi ani. Cu a doua intervenție, lucrurile s-au schimbat în bine. Sigur că depinde și de modul lui de viață”, a explicat medicul Gelu Duprii. (C. R.)

 

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …