Monday , December 5 2022

Interlopul Huțuleac își va petrece Sărbătorile după gratii

Curtea de Apel Suceava a respins contestația interlopului Alexandru Huțuleac la decizia de arestare preventivă u autorul atacului cu sabia asupra polițistului Dan Sfichi va petrece Crăciunul în arest. Medicii de la Iași au anunțat ieri că starea polițistului este în continuare critică, este în comă indusă, stabil hemodinamic și este susținut de aparateAlexandru Hutuleac (2)

Curtea de Apel Suceava a respins contestația formulată de inculpații Alexandru Huțuleac, Răzvan Per­cec și Andrei Iulia Lungoci față de hotărârea luată de Tribunalul Su­ceava, care a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Astfel, cei trei își vor petrecere Sărbătorile de Crăciun după gratii, mandatele lor de arestare preventivă expirând pe 4 ia­nuarie 2018.

Ancheta procurorilor DIICOT Su­ceava a scos la iveală faptul că Alexandru Huțuleac, zis „Duțu”, știa de faptul că polițiștii urmează să-i percheziționeze casa. Acesta chiar ar fi strigat în momentul în care „mas­cații” de la trupele speciale încercau să-i dărâme ușa: „Stați, băi, nu rupeți ușa!”. El nu a avut nici cea mai mică intenție de a deschide ușa, ba mai mult, i-a atacat pe oamenii legii cu o sabie, lovindu-l puternic în cap pe polițistul Dan Ciprian Sfichi.

Reamintim că în dimineața de 5 decembrie 2017, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava au desfășurat o acțiune pentru a destructura o grupare specializată în trafic de droguri. Astfel, au fost făcute opt percheziții la mai multe domicilii din zona Rădăuți. Pe la ora 06.00, oamenii legii au descins la locuința lui Alexandru Huțuleac, considerat unul dintre capii rețelei. Acesta are casa împânzită cu camere video, așa că imediat după ce câinele din curte a început să latre, a observat că este „vizitat” de polițiști. Huțuleac a închis becurile din casă și s-a postat după ușă, înarmat cu o sabie.

Mascații au spart ușa de la intrare cu berbecul, primul care a intrat în imobil fiind agentul șef-adjunct Dan Ciprian Sfichi, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, încadrat de doi colegi. Din nefericire pentru acesta, Huțuleac s-a năpustit asupra sa și a reușit să-l ia prin surprindere, aplicându-i mai multe lovituri asupra capului și a brațului.

Atacatorul a fost imobilizat de colegii polițistului lovit, iar victima a fost transportată de urgență la Spitalul Județean Suceava. Medicii de la această unitate medicală au reușit să-l stabilizeze pe agentul de la trupele spe­­ciale, astfel că s-a putut efectua transferul său cu elicop­te­rul SMURD la Iași, unde a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie. El a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral sever, plagă tăiată fronto-temporo-parietală dreapta”. După computerul tomograf făcut la Spitalul Județean Suceava s-a evidențiat dilacerare cerebrală. Practic, polițistul Sfichi a ajuns la spital cu capul sfărâmat. La Iași a suferit două intervenții chirurgicale și acum se află în stare critică la secția ATI de la Spitalul de Neurochirurgie.

 Starea lui Dan Ciprian Sfichi este în continuare critică, este în comă indusă, dar stabil hemodinamic

Starea polițistului Dan Ciprian Sfichi, este în continuare critică, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie “Nicolae Oblu” din Iați, Marius Dabija.

Potrivit medicului neurochirurg, polițistul sucevean se află în continuare la Terapie Intensivă, unde este ținut în comă indusă, prognosticul fiind în continuare rezervat.

“Pacientul este stabil, intubat, ventilat. Rămâne în aceeați stare critică. Nu a apărut nicio modificare nici în bine, nici în rău. El este stabil hemodinamic ți este susținut de aparate”, a spus Marius Dabija pentru Agerpres. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Situația răniților în explozia de la Burdujeni

Un bărbat, cu arsuri pe 80% din corp, a fost aruncat de suflul exploziei de …

One comment

  1. cel putin 15 ani sua cum crede legea asa omene nu trebue sa fie liberi