Thursday , February 2 2023

Interlopul Geo Buruiană şi membrii găştii sale au fost eliberaţi după o noapte de arest

  Geo Buruiană, Dumitru – Sorin Solomon zis Bodo, Cătălin Anghelina, Valentin Rusu, Dragoş Amariţei, Mihai Boroianu şi Marcel Cuşnir au fost puşi sub control judiciar de procurorii DIICOT suceveni. Aceştia sunt acuzaţi că au organizat o grupare specializată în recuperări de bani şi de solicitare de taxe de protecţie  

 geo buruiana [800x600]


Procurorii DIICOT din cadrul Serviciului Teritorial Suceava au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpaţii Gheorghe Buruiană zis Geo (foto), de 47 de ani, Dumitru – Sorin Solomon alias Bodo, de 33 de ani, Cătălin – Constantin Anghelina, de 31 de ani, toţi din municipiul Suceava, Valentin Rusu, de 39 de ani, din comuna Hânţeşti, Dragoş Amariţei zis Dudu, de 36 de ani şi Mihai Boroianu, de 55 de ani, ambii din municipiul Paşcani, judeţul Iaşi.
Amintim că la sfârşitul săptămânii recent încheiate, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale (SIC) al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în baza delegării DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au finalizat documentarea activităţii infracţionale pentru mai multe persoane domiciliate în judeţele Suceava şi Iaşi, cercetate începând cu anul 2010 pentru infracţiunea de constituirea unui grup infracţional organizat, 14 infracţiuni de şantaj şi trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal.
In cursul zilei de 19 iunie 2015, poliţiştii din cadrul SIC Suceava, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) – IPJ Suceava, au pus în aplicare mandatele de aducere emise de către DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, la sediul unităţii de parchet fiind aduşi şapte suspecţi, respectiv Gheorghe Buruiană, Sorin Solomon, Constantin Anghelina, Valentin Rusu, Dragoş Amariţei, Mihai Boroianu şi Marcel Cuşnir, de 49 de ani, din municipiul Suceava.
Pentru capturarea unor suspecţi au fost organizate acţiuni speciale în zonele în care au fost localizaţi, participând mai multe echipe mixte de poliţişti judiciarişti şi luptători din cadrul SAS şi fiind utilizate mijloacele tehnice din dotare.
Procurorii DIICOT suceveni au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal, faţă de primii şase inculpaţi fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar faţă de suspectul Marcel Cuşnir a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Aceştia sunt acuzaţi că au organizat o grupare specializată în şantaj şi solicitare de taxă de protecţie, iar sumele cerute de membrii reţelei erau de la 100 de euro şi până la 500 de euro, motivele fiind diverse, de la presupuse reglări de conturi până la taxe de şmecher. Doi fraţi din Paşcani au fost sechestraţi trei zile într-un beci până când au reuşit să facă rost de 5.000 de euro, bani datoraţi unui patron din municipiul ieşean. Geo Buruiană a ameninţat martorii din procesul avut de fratele său Ilie Buruiană pentru o tentativă de omor comisă în casino-ul Royal din Suceava, o astfel de faptă având loc chiar într-o sală de judecată din Palatul de Justiţie Suceava. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …