Wednesday , February 21 2024

Integrare socială prin sport a elevilor de la C.S.E.I. Suceava

Sâmbătă, 4 iunie 2022, șapte elevi de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava au participat, alături de colegii lor din școlile de masă din județ, la probele de atletism din cadrul Festivalului Interjudețean ,,Zilele Sportului Școlar” desfășurat la Putna și aflat la a XX-a ediție.

La festivitatea de deschidere, toți participanții au primit din partea Comitetul Olimpic și Sportiv Român tricouri albe cu cercurile olimpice și inscripționate ,,Olympic Day”, pe care le-au purtat cu mândrie pe tot parcursul desfășurării probelor atletice, iar în plus, profesorii însoțitori s-au bucurat să intre în posesia numărului 54 a Buletinului Informativ ,,Spirit Olimpic”, editat de Academia Olimpică Română.

Elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, îndrumați și coordonați de profesorii Marinela Sveduneac  și Adrian Cocari , au participat, în funcție de gen și clasă, la probele de: săritură în lungime (clasele I-IV băieți, clasele VII-VIII fete, clasele VII-VIII băieți), de alergare de viteză (clasele I-IV băieți, clasele VII-VIII fete, clasele VII-VIII băieți) și de rezistență (clasele I-IV băieți, clasele VII-VIII fete, clasele VII-VIII băieți).

Pe parcursul întregii zile, cei șapte elevi au dat dovadă de multă voință și entuziasm, obținând rezultate frumoase. De o mare însemnătate pentru acești copii proveniți din medii vulnerabile a fost faptul că s-au legat noi prietenii, au fost acceptați și tratați de la egal la egal de către ceilalți participanți.

”Suntem foarte mândri de comportamentul exemplar al elevilor noștri, atât pe plan atletic, cât și social, că au făcut față cu brio noilor provocări din viața lor. Căutam mereu soluții pentru a-i stimula și implica pe elevii noștri în activități plăcute și atractive și pentru a-i determina să vină cu plăcere la școală, în vederea prevenirii abandonul școlar.

Într-o pauză, la amiază, am vizitat și Mănăstirea Putna și, cu bunăvoință călugărilor de aici, am putut să luăm masa de prânz la adăpost de stropii de ploaie.

Toți elevii au fost recompensați cu medalii, am primit diplome și ne-am întors la Suceava într-o atmosferă de veselie și de voie bună. Competiția a produs o emulație chiar de la început printre elevii școlii noastre și, dacă rezultatele de anul acesta nu au fost cele așteptate de ei, și-au propus să revină anul viitor, la următoarea ediție a Festivalului, mai experimentați și mai buni atleți decât semenii lor din județ.

Mulțumim organizatorilor, Școala Gimnazială ,,Mitropolit Iacob Putneanu” Putna și Primăria Putna, domnului director, profesor Crețan Ciprian Florentin, pentru oportunitatea oferită și pentru ziua de neuitat a elevilor de la C.S.E.I. Suceava!”, a declarat prof. Răzvan-Vasile Aioanei, directorul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Suceava. (prof. Marinela Sveduneac)

Vezi si

Bărbat de 50 de ani din Nisipitu, băgat după gratii pentru că a omorât o cățea Husky cu o țapină

Luni, 19 februarie, un bărbat de 50 de ani din Nisispitu, comuna Ulma, a fost …