Saturday , December 3 2022

Discuții ale primarului Lungu la București despre achiziționarea a 50 de autobuze electrice, compensații pentru încălzirea pe biomasă, Sala Polivalentă și programul “rabla-local”

Ion Lungu, pri­marul muni­ cipiului Suceava, a avut ieri mai multe întâlniri la București, la Ministerul Dezvoltării, la Direcția proiecte implementare PNRR, la Compania Națională de Investiții, iar la sediul Asociației Municipiilor din România a avut o întâlnire cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tancsoz Barna. ”Au fost discutii constructive, care își vor găsi rezolvarea în perioada următoare”, a concluzionat primarul Lungu.

În cursul zilei de joi, 20 octombrie, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a avut mai multe intâlniri la București la Ministerul Dezvoltării, la Directia proiecte implementare PNRR, unde a discutat despre încheierea contractelor la proiectele aprobate în cursul zilei de miercuri de catre Ministerul Dezvoltării.

Este vorba despre achizitionarea a 50 autobuze electrice, în valoare de 114.483.148,06 lei, pentru transportul metropolitan, și  despre reabilitarea energetica a 3 clădiri publice. respectiv: clădirea principală la Colegiului Național  ”Mihai Eminescu”, clădirea Directiei Domeniului Public și cladirea Cantinei de ajutor social, din cadrul Primăriei, valoarea totală a acestor proiecte fiind de 10.994.525,69 lei.

”Am aflat o veste bună de la ministrul Dezvoltării, se vor acorda compensații pentru primăriile care folosesc pentru încălzirea orașului biomasă”, a declarat primarul Ion Lungu.

De asemenea, acesta a mai fost la Compania Natională de Investitii, unde a discutat despre emiterea Autorizatiei de Construire la Sala Polivalentă de 5.000 de locuri de la Suceava. La CNI, Ion Lungu a fost împreună cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, care a discutat problemele la CNI ale județului.

Ion Lungu a avut la sediul Asociației Municipiilor din România o întâlnire cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tancsoz Barna, cu care a discutat implementarea pe bază de contract de delegare, incheiat intre autoritătile locale și Administratia Fondului de Mediu, pentru programul Rabla-local și crearea de insule ecologice pentru deșeuri.
”Au fost discutii constructive,care își vor găsi rezolvarea in perioada urmatoare”, a declarat Ion Lungu la finalul acestor întâlniri. (O.S.)

Vezi si

Foresta încheie anul cu o deplasare dificilă la Bacău

  “Galben-verzii” joacă pe terenul celei de-a doua clasate sâmbătă, de la ora 14.00 Foresta …