Saturday , February 4 2023

Întâlniri cu antreprenori și profesioniști din mai multe domenii, pentru creșterea motivației elevilor de la Colegiul Economic pentru școală și carieră

30 de elevi de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava fac parte din proiectul ”Oportunități și provocări în alegerea carierei” și au parte de o serie de ateliere de susținere cu ajutorul cărora vor lua deciziile cele mai bune în alegerea locului de muncă, după finalizarea studiilor. Proiectul este finanțat de Fondul pentru un viitor mai bun în comunitate și își propune să reducă fenomenul de abandon școlar prin implicarea elevilor în activități prin care să dezvolte atât abilități tehnice, cât și de dezvoltare personală.

Până în prezent, elevii au făcut cunoștință cu antreprenori locali și oameni din diferite domenii de activitate, care le-au împărtășit experiențele personale și profesionale și i-au familiarizat cu piața forței de muncă. De asemenea, au primit informații despre noile tendințe de pe piața muncii, modificări în COR, hard și soft skills și li s-au prezentat avantajele a diferite profesii.

Proiectul se va desfășura până în martie 2023, iar grupul țintă este format din 30 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a cu cerințe speciale, aparținând unor etnii și religii diferite, cu părinți plecați în străinătate, elevi reveniți din străinătate, elevi cu o situație materială precară, cu un nivel ridicat de absenteism și risc de abandon școlar. (O. N.)

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …