Tuesday , September 27 2022

Inspectorii sanitari suceveni au retras aproape 700 de litri de biocide/dezinfectanți de la comercializare

Au fost aplicate trei amenzi în valoare totală de 25.000 de lei

După cum reiese din controalele efectuate de către inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava, agenții economici suceveni comercializau substanțe biocide neconforme, fiind retrase de la comercializare de la debutul pandemiei, aproape 700 de litri de biocide.

”În perioada trim II,III,IV 2020 si trim.I 2021, a fost retrasă cantitatea de 687,50 litri biocide de la trei agenți economici din județul Suceava. S-au aplicat trei amenzi în valoare totală de 25.000 lei, pentru neconformități în ceea ce privește etichetarea produsului, mai exact lipsa numărului de autorizație, lipsa adresei titularului autorizației, lipsa inscriptionării tipului de produs, a instrucțiunilor de utilizare, posibilele efecte adverse, numărul lotului și data de expirare, date privind pericolul pentru mediu”, a precizat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul Direcției de Sănătate Publică.

Verificările au avut loc după ce Ministerul Sănătății a solicitat, prin Direcția de Sănătate Publică, să fie verificați toți agenții economici care distribuie produse biocide. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Laboratoare de informatică și cursuri de digitalizare pentru 600 de copii de la 3 școli din mediul rural, cu sprijinul Fundației Te Aud România și al companiei 3M

Proiectul ”Educație digitală după școală” va începe în această lună și se va derula pe …