Saturday , October 23 2021

Inspectorii DSP au dat anul trecut 256 de amenzi, în valoare de aproape jumătate de million de lei

Cel mai sancționat din județ a fost sectorul de prestări servicii, unde s-a adunat din amenzi suma de 285.100 de lei. Reprezentanții DSP au soluționat într-un an, aproape 450 de sesizări venite din partea sucevenilor

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava au intensificat în cursul anului trecut, controalele în vederea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SarsCov 2, fiind luate la puricat instituțiile dar și agenții economici din județ. ”Au fost aplicate sancțiuni contravenționale constând în amenzi pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, conform Legii nr.55/2020”, a precizat medicul Dinu Sădean, director general în cadrul DSP Suceava.

Pe lângă nerespectarea unor măsuri de prevenire a răspândirii virusului Covid 19, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au verificat și alte aspecte, în total fiind aplicate 256 de amenzi în valoare totală de 475.800 de mii de lei. Cele mai multe amenzi au fost aplicate în sectorul de servicii, în valoare de 285.100 lei, urmând retailerii care au fost sancționați cu 139.400 de lei. Printre distribuitorii și transportatorii din județ s-au aplicat amenzi în valoare de 1.000 de lei iar printre ambalatori s-au dat amenzi în valoare totală de 9.000 de lei. Prodicătorii din județm care vând produsul final cumpărătorului, au primit amenzi în valoare de 41.300 de lei. ”S-au descoperit multe nereguli de-a lungul anului, cum ar fi condiții de igienă precară, lipsa produselor biocide sau lipsa certificatului de igienă. Pentru deficiențele constatate în unitățile alimentare controlate au fost aplicate 256 de sancțiuni contravenționale constând în amenzi, în valoare totală de 475.800 lei. Printre neconformitățile constatate se află nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție a locului de muncă, utilajelor și suprafețelor, lipsa produselor biocide în unitate, lipsa certificatului de igienă, neasigurarea examinărilor medicale prin medicii de medicina muncii, lipsa monitorizării spațiilor frigorifice”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică, medicul Dinu Dădean.

În ceea ce privește verificările din categoria nonaliment, s-a constatat nerespectarea de către persoanele fizice a normelor de igienă în vigoare care reglementează zonele de locuit, nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, lipsa certificatului de igienă, nerespectarea normelor antiepidemice și de igienă privind transportul, depunerea la capelă și înhumarea cadavrelor persoanelor decedate prin boli transmisibile, fără a se respecta legislația de la acea vreme.

În cursul anului trecut, reprezentanții DSP au rezolvat și 447 de sesizări venite din partea populației și au participat la un număr de 244 de acțiuni comune cu alte instituții. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

LUNGU: Lucrări de pictură de o calitate excepțională la Catedrala Sucevei (GALERIE FOTO)

Primarul Ion Lungu a anunțat, sâmbătă, că a vizionat lucrările de pictură la Catedrala Nașterea …