Friday , April 9 2021

INGRIJORARE. Directorul DSP Suceava, despre evolutia imbolnavirilor de COVID: ”Avem ritmul de creștere a numărului de cazuri din luna aprilie”

Cadrele medicale sucevene sunt îngrijorate de creșterea numărului de cazuri de Covid-19. Spitalele încep să se umple din nou cu pacienți diagnosticați cu Covid. In ultima săptămână au izbucnit două focare în județ. Secția de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Județean a redevenit secție-COVID după doar o săptămână.

Cadrele medicale sucevene sunt din ce în ce mai îngrijorate din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19 și recomandă populației să păstreze distanța socială și să poarte mască. ”Avem ritmul de creștere a numărului de cazuri din luna aprilie. Îndemnăm populația să se protejeze, să poarte mască și să respecte regulile de distanțare socială. Avem mulți pacienți cu COVID atât la Spitalul Municipal Rădăuți, unde au fost internați și beneficiarii Centrului de la Vama, cât și la Spitalul Județean, unde au ajuns cei de la  Centrul din Sucevița. Suntem îngrijorați și ceea ce se întâmplă la noi e valabil pentru toată țara”, a declarat medicul Dinu Sădean, director general al Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Doar în ultima săptămână, în județul Suceava au izbucnit două focare, și anume la Centrul de Îngrijiri Paliative ”Sf. Luca” din Sucevița și la Azilul de bătrâni ”Geana” din localitatea Vama, unde au fost diagnosticați 35 de beneficiari și 17 angajați (la primul), respectiv nouă bătrâni și zece angajați.

Din cauza acestor focare, secția de Îngrijiri Paliative a revenit la statutul de secție COVID, după doar o săptămână de activitate în regim non-COVID. Medicii suceveni fac față cu greu numărului mare de cazuri din ultimele zile. Zonele tampon din cadrul Unității de Primire Urgențe de la Spitalul Județean sunt pline de pacienți care așteaptă rezultatele testelor si în multe cazuri medicii pot vedea pana la aflarea rezultatelor că este vorba despre coronavius, în urma examinării la computer tomograf. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Spitalul Județean Suceava face de mâine teste PCR, contra cost

Valoarea unei astfel de investigații este de 250 de lei Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă …