Monday , February 6 2023

Infracţionalitatea în zona şcolilor sucevene a crescut alarmant în anul şcolar care tocmai s-a încheiat

In anul şcolar 2017 – 2018, în incinta şi în apropierea şcolilor şi liceelor de pe raza judeţului Suceava au fost consemnate nu mai puţin de 73 de infracţiuni în care au fost implicaţi elevi. Numărul acestora este cu 28 mai mare faţă de anul precedentpolitie

Infracţionalitatea în zona unităţilor de învăţământ sucevene este în creştere. Cel puţin aşa rezultă dintr-un material prezentat în şedinţa de ieri, 26 iunie, a Colegiului Prefectural de comisarul şef Adrian Buga, împuternicit la comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Potrivit sursei citate, în anul de învăţământ 2017 – 2018, în incinta şi în apropierea şcolilor şi liceelor de pe raza judeţului Suceava au fost consemnate nu mai puţin de 73 de infracţiuni în care au fost implicaţi elevi. Numărul acestora este cu 28 mai mare faţă de anul precedent. Asta înseamnă o creştere de peste 50% dacă ne raportăm la 45 de infracţiuni constatate în 2015 în şcoli şi în vecinătatea acestora.  Mai grav este că 64 de fapte au fost comise, în anul şcolar 2017 – 2018, în incinta unităţilor de învăţământ, unde forţele de ordine nu pot monitoriza, interveni şi preveni incidentele. Practic, infracţiunile din incinta şcolilor comise în anul 2017 – 2018 este mai mare decât al infracţiunilor comise în anul precedent, de elevi, în incinta unităţilor de învăţământ şi în afara acestora la un loc.

Conform raportului prezentat în şedinţa Colegiului Prefectural Suceava, la comiterea infracţiunilor au participat 52 de elevi, 3 cadre didactice, 4 părinţi sau tutori şi 6 persoane din alte categorii. Victimele lor au fost 70 de elevi, 3 cadre didactice şi 3 persoane din alte categorii. În structura infracţiunilor sesizate, primele 3 locuri le ocupă faptele de loviri sau alte violenţe, cu 44 de cazuri, urmate de 14 infracţiuni de vătămare corporală din culpă şi 9 de furt. (D.P.)

 

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …

One comment

  1. Pai cum sa nu creasca infractionalitatea daca nu vezi picior de politist in zona scolilor…nici macar la inceputul si sfarsitul orelor! In alte orase din tara e plin de politie la prima ora…sunt politisti in zonele aglomerate la orele de varf (dimineata si dupa amiaza), la fel in zona scolilor! La noi spui ca nici nu exista politie in oras…ce sa mai spunem de politia locala care pazeste statuile din oras si bancile din parcuri….se plimba cu mapa sub brat parca ar fi directori. Dar sa nu uitam ca toti astia sunt platiti din banii nostri : fraierii de contribuabili!