Saturday , October 1 2022

Individul din Dolhasca acuzat ca a ucis în bataie un batrân afacerist spaniol va fi extradat în Spania

ion lupu [800x600]

 Curtea de Apel Suceava a hotarat ca Ion Lupu, din Dolhasca, cautat de autoritaţile spaniole pentru ca a omorat un batran, va fi extradat în Spania.  Lupu este acuzat ca împreuna cu alte doua persoane au intrat în casa unui afacerist din Vall D’Uixo, i-au legat şi batut pe proprietar şi pe nevasta acestuia. Din cauza loviturilor primite, afaceristul, în varsta de 90 de ani, a facut un infarct miocardic şi a decedat

 
Curtea de Apel Suceava admite cererea de executare a mandatului de arestare emis în data de 18 decembrie 2013 de catre Judecatoria de Prima Instanţa şi Instrucţie Nr. 2 din Nules, Castellon, Spania, pe numele lui Ion Lupu, de 32 de ani, din Dolhasca, prin care suceveanul este acuzat de furt prin violenţa dintr-o casa locuita, lipsire de libertate în mod ilegal şi omucidere. Astfel, magistraţii suceveni au dispus predarea acestuia catre autoritaţile spaniole, iar în cazul în care Ion Lupu va primi o pedeapsa privativa de libertate, el va fi transferat în Romania pentru executarea pedepsei. Judecatorii suceveni l-au arestat pe Ion Lupu pe o durata de 30 de zile, urmand ca în aceasta perioada individul sa fie extradat în Spania. Decizia Curţii de Apel Suceava este una definitiva.
In semnalarea Biroului SIRENE Naţional s-a reţinut ca „la primele ore ale dimineţii de 23/24 februarie 2013, persoana cautata, împreuna cu alte persoane, a intrat într-o casa locuita din Vall D’Uixo (Castellon), timp în care cei doi proprietari foarte vârstnici ai imobilului dormeau. Persoanele acuzate le-au legat mâinile cuplului în vârsta şi i-au batut, unul dintre aceştia fiind ucis ca urmare a acestui fapt şi, dupa ce au scotocit prin casa, au luat diferite seifuri, parasind în graba locul infracţiunii”.
Victima lui Ion Lupu a fost Vicente Almela, în varsta de 90 de ani, un cunoscut om de afaceri din Vall D’Uixo (Castellon). In noaptea de 23 spre 24 februarie 2014, în jurul orei 02.00, un vecin de-al batranului a altertat Guardia Civil spunand ca a auzit ţipete în locuinţa acestuia. Cand ofiţerii au intrat în casa, Vicente Almela zacea mort la podea. Soţia sa, în varsta de 86 de ani, a fost dusa la spitalul La Pana de Villareal, dupa ce a suferit mai multe leziuni, medicii fiind rezervaţi cu privire la starea sa de sanatate. Guardia Civil a deschis o ancheta pentru a clarifica acest jaf. Aceştia au stabilit ca hoţii au intrat peste ei în casa în timp ce dormeau, i-au legat şi batut, iar în urma loviturilor primite, Vicente Almela a facut un infarct miocardic şi a decedat. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …