Tuesday , May 24 2022

Individul care şi-a omorât cumnatul şi l-a îngropat în spatele casei a fost condamnat la 10 ani de închisoare

palatul de justitie Suceava [800x600]

Vasile Bidirel, fost Ureche, a primit 10 ani de închisoare pentru omor . Acesta a fost condamnat pentru că, în anul 1999, împreună cu fratele său, l-au omorât în bătaie pe un cumnat după care l-au îngropat în grădina din spatele casei. Timp de 13 ani această crimă a fost un mister, până în 2012, când anchetatorii au reuşit să dea de cadavrul bărbatului

Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de inculpatul Vasile Bidirel, fost Vasile Ureche, împotriva sentinţei penale din data de 29 ianuarie 2014 a Tribunalului Suceava. Magistraţii suceveni l-au condamnat definitiv pe acesta la zece ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, după ce judecătorii de la Tribunalul Suceava în condamnase în primă fază la 12 ani.
Reamintim că la începutul lunii iunie 2012, în timpul unei percheziţii au fost descoperite oseminte umane îngropate în curtea unei gospodării din comuna suceveană Frumosu, unde locuise un bărbat dat dispărut la sfârşitul lunii septembrie 1999.
Potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Suceava, Sorin Badale a fost dat dispărut pe data de 27 septembrie 1999, bărbatul având atunci 42 de ani.
Chiar dacă trecuse 13 ani de la acea dată, poliţiştii nu au întrerupt cercetările şi pentru că aveau unele bănuieli, ca urmare a activităţilor de investigare, au făcut o percheziţie la imobilul unde dispărutul locuia cu familia. Astfel, în grădina gospodăriei au fost găsite oseminte umane, îngropate la o adâncime de 70 de centimetri, nefiind găsite însă obiecte de îmbrăcăminte. Sătenii din Frumosu au auzit că, în anul 1999, Badale a fost bătut de fraţii soţiei sale, Mihai şi Vasile Ureche, dus apoi în grajd şi lăsat acolo să moară. Intre timp, agresorii au săpat o groapă în spatele casei şi l-au îngropat acolo, cadavrul bărbatului fiind găsit după 13 ani.
Poliţiştii au crezut, în primă fază, că Sorin Badale este plecat în străinătate pentru că pe numele său exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru furt. Nimeni nu a ştiut nimic despre el până când fiul lui, care în 1999, avea 7 ani, a povestit acest secret al familiei sale, iar Vasile Bidirel, fost Ureche, şi-a recunoscut fapta. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Niculai Barbă: Pregătim pentru județul Suceava un calendar de vară deosebit, plin cu evenimente culturale de top și oferte turistice „de poveste”

Seria evenimentelor va începe pe 2 iunie cu Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu”, care va fi …